Kleurrijk pladijspakketje met tomatencoulis
Kleurrijk pladijspakketje met tomatencoulis

Kleurrijk pladijspakketje met tomatencoulis

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 259 kcal
Vet 12.9 g
Koolhydraat 11.4 g
Eiwit 23.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de spinazie volledig ontdooien.

  3. Laat de pladijsfilets volledig ontdooien en dep goed droog.

  4. Leg de pladijsfilets met de velkant (het donkere gedeelte) naar boven en beleg de helft van elke filet met de spinazie en de mozzarella. Kruid met peper en zout.

  5. Plooi de filets dicht en druk goed aan.

  6. Snipper de sjalot heel fijn.

  7. Bereiding:
  8. Maak de tomatencoulis: verhit 1 eetl. olijfolie in een steelpan en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig. Giet er de passata over. Kruid met peper, zout en paprikapoeder. Laat 6 à 8 min. sudderen op een zacht vuur, zonder deksel. Meng regelmatig.

  9. Wentel de vispakketjes voorzichtig in de bloem.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en leg er voorzichtig de pakketjes in. Bak 2 min. op een matig vuur. Draai voorzichtig om (pladijs is een fragiele vissoort) en laat nog 2 min. langer bakken.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de pladijspakketjes met de tomatencoulis en geef er tagliatelle of farfalle bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de spinazie volledig ontdooien.

  3. Laat de pladijsfilets volledig ontdooien en dep goed droog.

  4. Leg de pladijsfilets met de velkant (het donkere gedeelte) naar boven en beleg de helft van elke filet met de spinazie en de mozzarella. Kruid met peper en zout.

  5. Plooi de filets dicht en druk goed aan.

  6. Snipper de sjalot heel fijn.

  7. Bereiding:
  8. Maak de tomatencoulis: verhit 1 eetl. olijfolie in een steelpan en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig. Giet er de passata over. Kruid met peper, zout en paprikapoeder. Laat 6 à 8 min. sudderen op een zacht vuur, zonder deksel. Meng regelmatig.

  9. Wentel de vispakketjes voorzichtig in de bloem.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en leg er voorzichtig de pakketjes in. Bak 2 min. op een matig vuur. Draai voorzichtig om (pladijs is een fragiele vissoort) en laat nog 2 min. langer bakken.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de pladijspakketjes met de tomatencoulis en geef er tagliatelle of farfalle bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 259 kcal
Vet 12.9 g
Koolhydraat 11.4 g
Eiwit 23.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. | Classico | Moncaro | Marche | Italië Les Hauts Rocs `Terra Vitis' | A.O.P. Côtes du Rhône Villages

Bekijk het recept digitaal