Konijn zoals in Normandië
Konijn zoals in Normandië

Konijn zoals in Normandië

1 u. 55 min.
Hoofdgerecht
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 839 kcal
Vet 54 g
Koolhydraat 8.5 g
Eiwit 52.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalotten fijn.

  3. Schil de appelen en verdeel elke appel in 8 partjes.

  4. Bereiding:
  5. De dag voordien (10 min. + 1 u 15 min. kooktijd)
  6. Laat de boter heet worden in een ruime kookpot en bak er de stukken konijn rondom mooi goudbruin in (diepvriesvlees hoeft u niet te ontdooien). Kruid met peper en zout. Haal de stukken konijn uit de pot en hou ze apart.

  7. Doe de fijngesnipperde sjalot en de partjes appel in het braadvet en laat al roerend even stoven. Giet er de calvados bij en een weinig witte wijn. Kruid met kaneel en saffraan.

  8. Leg de stukken vlees weer in de pan en giet er de resterende witte wijn bij. Strooi er de walnoten over en kruid met de takjes tijm, de blaadjes laurier en de jeneverbessen. Breng aan de kook, dek af en laat gedurende 1 u 15 min. sudderen.

  9. De dag zelf (5 min. + 15 min. kooktijd)
  10. Breng het stoofgerecht zachtjes aan de kook, haal het vlees uit de pan en hou warm.

  11. Giet de room bij de saus, laat even goed doorkoken en bind, indien nodig, met instantsausbinder.

  12. Afwerking:
  13. Schik op elk bord een stuk konijn, lepel er wat saus over en dien de rest apart op in een sauspannetje. Serveer met kroketjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalotten fijn.

  3. Schil de appelen en verdeel elke appel in 8 partjes.

  4. Bereiding:
  5. De dag voordien (10 min. + 1 u 15 min. kooktijd)
  6. Laat de boter heet worden in een ruime kookpot en bak er de stukken konijn rondom mooi goudbruin in (diepvriesvlees hoeft u niet te ontdooien). Kruid met peper en zout. Haal de stukken konijn uit de pot en hou ze apart.

  7. Doe de fijngesnipperde sjalot en de partjes appel in het braadvet en laat al roerend even stoven. Giet er de calvados bij en een weinig witte wijn. Kruid met kaneel en saffraan.

  8. Leg de stukken vlees weer in de pan en giet er de resterende witte wijn bij. Strooi er de walnoten over en kruid met de takjes tijm, de blaadjes laurier en de jeneverbessen. Breng aan de kook, dek af en laat gedurende 1 u 15 min. sudderen.

  9. De dag zelf (5 min. + 15 min. kooktijd)
  10. Breng het stoofgerecht zachtjes aan de kook, haal het vlees uit de pan en hou warm.

  11. Giet de room bij de saus, laat even goed doorkoken en bind, indien nodig, met instantsausbinder.

  12. Afwerking:
  13. Schik op elk bord een stuk konijn, lepel er wat saus over en dien de rest apart op in een sauspannetje. Serveer met kroketjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 839 kcal
Vet 54 g
Koolhydraat 8.5 g
Eiwit 52.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Côtes du Rhône Elevé en fûts de chêne Heerlijk fruitige en kruidige rhônewijn, met een diepe kleur en mooie houtaroma's in geur en smaak. Wijn Mercurey A.C. Tastevinage Albert Bichot Deze rode bourgogne werd door het Wijnbroederschap 'Les Chevaliers du Tastevin' bekroond voor z'n uitgesproken karakter: een geurige neus (rood fruit) en een fruitige, vrij volle smaak.

Bekijk het recept digitaal