Koolvishaasje met groenterijst
Koolvishaasje met groenterijst

Koolvishaasje met groenterijst

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 603 kcal
Vet 15.4 g
Koolhydraat 72.8 g
Eiwit 41.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de koolvishaasjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes van 1 cm.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn.

  6. Hak de hazelnoten grof.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en roerbak de aardappelblokjes 5 min. Voeg het diepgevroren preiwit toe en bak nog 10 min. op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de helft van de lente-uitjes. Voeg de rijst en 5 dl water toe. Roer goed en breng aan de kook. Dek de kookpot af en laat 10 min. garen op een zacht vuur.

  10. Kruid de koolvishaasjes aan beide kanten met zwarte peper en zout. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de stukken vis mooi bruin en gaar.

  11. Meng de gekookte rijst onder de groenten.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de vis en de groenterijst over de borden. Werk af met de rest van de lente-uitjes en de gehakte hazelnoten.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (15 min.) 1. Schil 50 g zoete aardappel en snij in blokjes. 2. Kook 30 g oppervlakkig ontdooid koolvishaasje, 50 g diepgevroren preiwit en de aardappelblokjes 12 min. in een bodempje water. 3. Giet af, meng er 1 eetl. gekookte basmatirijst onder en pureer of mix met 1 koffiel. plantaardige olie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de koolvishaasjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes van 1 cm.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn.

  6. Hak de hazelnoten grof.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en roerbak de aardappelblokjes 5 min. Voeg het diepgevroren preiwit toe en bak nog 10 min. op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de helft van de lente-uitjes. Voeg de rijst en 5 dl water toe. Roer goed en breng aan de kook. Dek de kookpot af en laat 10 min. garen op een zacht vuur.

  10. Kruid de koolvishaasjes aan beide kanten met zwarte peper en zout. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de stukken vis mooi bruin en gaar.

  11. Meng de gekookte rijst onder de groenten.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de vis en de groenterijst over de borden. Werk af met de rest van de lente-uitjes en de gehakte hazelnoten.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (15 min.) 1. Schil 50 g zoete aardappel en snij in blokjes. 2. Kook 30 g oppervlakkig ontdooid koolvishaasje, 50 g diepgevroren preiwit en de aardappelblokjes 12 min. in een bodempje water. 3. Giet af, meng er 1 eetl. gekookte basmatirijst onder en pureer of mix met 1 koffiel. plantaardige olie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 603 kcal
Vet 15.4 g
Koolhydraat 72.8 g
Eiwit 41.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Witbier Wijn Bourgogne A.O.P. Chardonnay 'Les Cailloux' Albert Bichot

Bekijk het recept digitaal