Kruidige tomatenhummus
Kruidige tomatenhummus

Kruidige tomatenhummus

Aperitiefhapje
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 51 kcal
Vet 4 g
Verzadigd vet 0.6 g
Koolhydraat 2 g
Suiker 0.2 g
Vezel 0.8 g
Eiwit 1.2 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uit- lekken. Snipper het knoflook fijn.

  3. Doe de kikkererwten, de kruiden, de tahini, de tomatenpuree, het knoflook, het citroensap en 6 eetl. olijfolie in een hoge maatbeker of een blender en mix tot een gladde puree. Kruid met zwarte peper en zout.

  4. Lepel 1 koffiel. olijfolie boven op de hummus.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uit- lekken. Snipper het knoflook fijn.

  3. Doe de kikkererwten, de kruiden, de tahini, de tomatenpuree, het knoflook, het citroensap en 6 eetl. olijfolie in een hoge maatbeker of een blender en mix tot een gladde puree. Kruid met zwarte peper en zout.

  4. Lepel 1 koffiel. olijfolie boven op de hummus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 51 kcal
Vet 4 g
Verzadigd vet 0.6 g
Koolhydraat 2 g
Suiker 0.2 g
Vezel 0.8 g
Eiwit 1.2 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal