Kwartelfilets met kriek en bospaddenstoelen
Kwartelfilets met kriek en bospaddenstoelen

Kwartelfilets met kriek en bospaddenstoelen

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 455 kcal
Vet 21.6 g
Koolhydraat 4.7 g
Eiwit 56.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kwartelfilets lichtjes ontdooien.

  3. Laat de bospaddenstoelen oppervlakkig ontdooien. Snij de grootste bospaddenstoelen in iets kleinere stukken.

  4. Bereiding:
  5. Verhit 2 eetl. boter en bak er al roerend de bospaddenstoelen in gedurende 3 tot 4 min.

  6. Voeg de diepgevroren zilveruitjes toe en laat nog 2 min. bakken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  7. Verhit 2 eetl. boter in een braadpan en leg er de kwartelfilets in. Laat ze gedurende 2 min. kleuren aan elke kant. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Dek af en laat op een zachter vuur gaar worden, gedurende 5 à 7 min.

  8. Haal de kwartelfilets uit de pan en hou ze warm. Maak de braadresten goed los met het kriekbier. Voeg een half blokje vleesbouillon toe, samen met 3 eetl. room en de gebakken bospaddenstoelen met zilveruitjes (met het stoofvocht). Laat de saus even goed doorkoken. Bind indien nodig met een mengsel van 1 eetl. boter en 1 eetl. bloem. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Schik een drietal kwartelfilets op elk bord, lepel er wat saus over en geef er de rest apart bij. Serveer met fijne frietjes of aardappelnootjes, en een frisse sla of halve peertjes gevuld met uitgelekte krieken.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kwartelfilets lichtjes ontdooien.

  3. Laat de bospaddenstoelen oppervlakkig ontdooien. Snij de grootste bospaddenstoelen in iets kleinere stukken.

  4. Bereiding:
  5. Verhit 2 eetl. boter en bak er al roerend de bospaddenstoelen in gedurende 3 tot 4 min.

  6. Voeg de diepgevroren zilveruitjes toe en laat nog 2 min. bakken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  7. Verhit 2 eetl. boter in een braadpan en leg er de kwartelfilets in. Laat ze gedurende 2 min. kleuren aan elke kant. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Dek af en laat op een zachter vuur gaar worden, gedurende 5 à 7 min.

  8. Haal de kwartelfilets uit de pan en hou ze warm. Maak de braadresten goed los met het kriekbier. Voeg een half blokje vleesbouillon toe, samen met 3 eetl. room en de gebakken bospaddenstoelen met zilveruitjes (met het stoofvocht). Laat de saus even goed doorkoken. Bind indien nodig met een mengsel van 1 eetl. boter en 1 eetl. bloem. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Schik een drietal kwartelfilets op elk bord, lepel er wat saus over en geef er de rest apart bij. Serveer met fijne frietjes of aardappelnootjes, en een frisse sla of halve peertjes gevuld met uitgelekte krieken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 455 kcal
Vet 21.6 g
Koolhydraat 4.7 g
Eiwit 56.8 g

Bekijk het recept digitaal