Lamsbout met krieltjes en prinsessenbonen
Lamsbout met krieltjes en prinsessenbonen

Lamsbout met krieltjes en prinsessenbonen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 957 kcal
Vet 64.6 g
Koolhydraat 50.8 g
Eiwit 43.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min. + 3 u. marineren)

  3. Hak de blaadjes van de munt en de rozemarijn fijn en pers het knoflook.

  4. Meng de sherryazijn met 1 dl olijfolie, de bruine suiker, het geperste knoflook en de verse kruiden. Bestrijk er de lamsbout mee, dek af en laat 3 u. marineren in de koelkast.

  5. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  6. Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  7. Snij de rode uien in fijne partjes.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de lamsbout 5 min. goudbruin aan alle kanten.

  11. Doe het vlees in een ovenschaal en schik er de krielaardappelen en de radijzen naast. Kruid met peper en zout.

  12. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en stoof de rode uien 2 à 3 min. Leg ze tussen de krielaardappelen en zet de ovenschaal 25 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Blus de pan met de room en schraap de braadresten los met een houten lepel. Voeg de mosterd toe en kruid met peper en zout.

  14. Voeg 5 min. voor het einde van de oventijd de prinsessenbonen toe aan de ovenschaal.

  15. Afwerking:
  16. Snij de lamsbout in sneetjes en verdeel samen met de krielaardappelen, de prinsessenbonen en de mosterdsaus over de borden.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min. + 3 u. marineren)

  3. Hak de blaadjes van de munt en de rozemarijn fijn en pers het knoflook.

  4. Meng de sherryazijn met 1 dl olijfolie, de bruine suiker, het geperste knoflook en de verse kruiden. Bestrijk er de lamsbout mee, dek af en laat 3 u. marineren in de koelkast.

  5. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  6. Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  7. Snij de rode uien in fijne partjes.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de lamsbout 5 min. goudbruin aan alle kanten.

  11. Doe het vlees in een ovenschaal en schik er de krielaardappelen en de radijzen naast. Kruid met peper en zout.

  12. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en stoof de rode uien 2 à 3 min. Leg ze tussen de krielaardappelen en zet de ovenschaal 25 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Blus de pan met de room en schraap de braadresten los met een houten lepel. Voeg de mosterd toe en kruid met peper en zout.

  14. Voeg 5 min. voor het einde van de oventijd de prinsessenbonen toe aan de ovenschaal.

  15. Afwerking:
  16. Snij de lamsbout in sneetjes en verdeel samen met de krielaardappelen, de prinsessenbonen en de mosterdsaus over de borden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 957 kcal
Vet 64.6 g
Koolhydraat 50.8 g
Eiwit 43.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Château Camino Salva A.O.P. Haut-Médoc

Bekijk het recept digitaal