- Bewaar

- Bewaar
Lamsbout met krieltjes en prinsessenbonen
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Château Camino Salva A.O.P. Haut-Médoc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min. + 3 u. marineren)
-
Hak de blaadjes van de munt en de rozemarijn fijn en pers het knoflook.
-
Meng de sherryazijn met 1 dl olijfolie, de bruine suiker, het geperste knoflook en de verse kruiden. Bestrijk er de lamsbout mee, dek af en laat 3 u. marineren in de koelkast.
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Snij de rode uien in fijne partjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de lamsbout 5 min. goudbruin aan alle kanten.
-
Doe het vlees in een ovenschaal en schik er de krielaardappelen en de radijzen naast. Kruid met peper en zout.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en stoof de rode uien 2 à 3 min. Leg ze tussen de krielaardappelen en zet de ovenschaal 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Blus de pan met de room en schraap de braadresten los met een houten lepel. Voeg de mosterd toe en kruid met peper en zout.
-
Voeg 5 min. voor het einde van de oventijd de prinsessenbonen toe aan de ovenschaal.
-
Afwerking:
-
Snij de lamsbout in sneetjes en verdeel samen met de krielaardappelen, de prinsessenbonen en de mosterdsaus over de borden.
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Château Camino Salva A.O.P. Haut-Médoc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min. + 3 u. marineren)
-
Hak de blaadjes van de munt en de rozemarijn fijn en pers het knoflook.
-
Meng de sherryazijn met 1 dl olijfolie, de bruine suiker, het geperste knoflook en de verse kruiden. Bestrijk er de lamsbout mee, dek af en laat 3 u. marineren in de koelkast.
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Snij de rode uien in fijne partjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de lamsbout 5 min. goudbruin aan alle kanten.
-
Doe het vlees in een ovenschaal en schik er de krielaardappelen en de radijzen naast. Kruid met peper en zout.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en stoof de rode uien 2 à 3 min. Leg ze tussen de krielaardappelen en zet de ovenschaal 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Blus de pan met de room en schraap de braadresten los met een houten lepel. Voeg de mosterd toe en kruid met peper en zout.
-
Voeg 5 min. voor het einde van de oventijd de prinsessenbonen toe aan de ovenschaal.
-
Afwerking:
-
Snij de lamsbout in sneetjes en verdeel samen met de krielaardappelen, de prinsessenbonen en de mosterdsaus over de borden.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Château Camino Salva A.O.P. Haut-Médoc