Lamsbrochettes met saffraanrijst
Lamsbrochettes met saffraanrijst

Lamsbrochettes met saffraanrijst

1 u. 15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 983 kcal
Vet 57.2 g
Koolhydraat 48.8 g
Eiwit 68.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij elke lamsfilet in stukken van ± 3 cm.

  4. Hak de sjalot en de teentjes knoflook fijn.

  5. Haal de pitjes uit de pepertjes en snij ze in kleine ringetjes. Meng de gehakte sjalot en look met de peperringetjes, de olijfolie, het citroensap, het paprikapoeder, peper en zout.

  6. Laat het vlees gedurende ± 1 u marineren in dit mengsel.

  7. Mix de koriander en peterselie met 3 eetl. olijfolie en het paneermeel.

  8. Bereiding:
  9. Snij de aubergine in 4 stukken van 4 cm.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de stukken aubergine langs beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout en laat afkoelen.

  11. Hol de aubergines tot op 1 cm van de schil uit. Halveer de tomaten en plaats in elk stuk uitgeholde aubergine een halve tomaat met de snijkant naar boven.

  12. Werk af met de peterseliemix.

  13. Plaats de gevulde aubergines in een met 2 eetl. olijfolie ingestreken ovenschotel en laat gedurende ± 10 min. bakken in een voorverwarmde oven (200 °C). Zet daarna de schotel ± 15 cm. onder de grill gedurende 5 min.

  14. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpan. Stoof de versnipperde sjalot glazig en voeg de rijst toe.

  15. Leng aan met 1/2 L hete kippenbouillon en kruid met saffraan. Breng aan de kook en laat gaar worden op een zacht vuur.

  16. Haal ondertussen het vlees uit de marinade en dep het droog. Prik de stukken lamsvlees op brochettestokjes en gril ze langs beide kanten gedurende 3 min. Het vlees moet nog lichtroze zijn.

  17. Afwerking:
  18. Schik op elk bord een lamsbrochette en een opgevulde aubergine. Dien op met de saffraanrijst.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij elke lamsfilet in stukken van ± 3 cm.

  4. Hak de sjalot en de teentjes knoflook fijn.

  5. Haal de pitjes uit de pepertjes en snij ze in kleine ringetjes. Meng de gehakte sjalot en look met de peperringetjes, de olijfolie, het citroensap, het paprikapoeder, peper en zout.

  6. Laat het vlees gedurende ± 1 u marineren in dit mengsel.

  7. Mix de koriander en peterselie met 3 eetl. olijfolie en het paneermeel.

  8. Bereiding:
  9. Snij de aubergine in 4 stukken van 4 cm.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de stukken aubergine langs beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout en laat afkoelen.

  11. Hol de aubergines tot op 1 cm van de schil uit. Halveer de tomaten en plaats in elk stuk uitgeholde aubergine een halve tomaat met de snijkant naar boven.

  12. Werk af met de peterseliemix.

  13. Plaats de gevulde aubergines in een met 2 eetl. olijfolie ingestreken ovenschotel en laat gedurende ± 10 min. bakken in een voorverwarmde oven (200 °C). Zet daarna de schotel ± 15 cm. onder de grill gedurende 5 min.

  14. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpan. Stoof de versnipperde sjalot glazig en voeg de rijst toe.

  15. Leng aan met 1/2 L hete kippenbouillon en kruid met saffraan. Breng aan de kook en laat gaar worden op een zacht vuur.

  16. Haal ondertussen het vlees uit de marinade en dep het droog. Prik de stukken lamsvlees op brochettestokjes en gril ze langs beide kanten gedurende 3 min. Het vlees moet nog lichtroze zijn.

  17. Afwerking:
  18. Schik op elk bord een lamsbrochette en een opgevulde aubergine. Dien op met de saffraanrijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 983 kcal
Vet 57.2 g
Koolhydraat 48.8 g
Eiwit 68.3 g

Bekijk het recept digitaal