- Bewaar

- Bewaar
Lamsfilet gevuld met fijne groenten en mosterdsaus
Onze drankensuggesties
Wijn Château Cafol A.C. Côtes de Castillon Fijne bordeaux met een verleidelijke neus van klein rood en zwart fruit en een mooie houttoets. In de mond vlezig en krachtig, fruitig en kruidig. Wijn Château Artix Les Murailles A.C. Minervois Intens robijnrode wijn met in de neus duidelijk aanwezige rijpe vruchten en pure chocolade, gekonfijt fruit en gedroogde pruimen.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het gezouten spek in stukjes. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot. Doe er de stukjes spek in en bak ze lichtjes krokant. Voeg ook de diepgevroren groentereepjes toe en bak nog 3 à 4 min. al roerend.
-
Laat de lamsfilets voldoende ontdooien zodat u ze als een sandwich kan opensnijden (niet volledig doorsnijden). Vouw open en wrijf het vlees in met het teentje knoflook en de mosterd. Verdeel in elke filet 1 eetl. groentemengsel en vouw de filets weer dicht. Druk goed aan.
-
Bestrijk de filets met een dun laagje mosterd en wentel ze door de amandelschilfers.
-
Bereiding:
-
Verhit 3 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de lamsfilets gedurende 4 min. aan elke kant goudbruin. Het vlees moet binnenin nog rozig zijn.
-
Houdt u van meer doorbakken vlees, laat dan op een zacht vuur nog verder gaar worden. Kruid met peper en zout.
-
Haal het vlees uit de pan en hou warm. Giet de kalfsfond in de pan en schraap de braadresten los met een houten spatel. Laat 2 min. doorkoken en voeg dan de mosterd toe. Bind lichtjes met instantsausbinder. Breng op smaak met peper en zout en giet de saus door een zeef.
-
Afwerking:
-
Snij de filets in schuine sneetjes van 2 cm dik en verdeel ze over de borden. Lepel er wat saus rond.
-
Dien op met rijst waar u de overgebleven groentemengeling doorheen schept.
Onze drankensuggesties
Wijn Château Cafol A.C. Côtes de Castillon Fijne bordeaux met een verleidelijke neus van klein rood en zwart fruit en een mooie houttoets. In de mond vlezig en krachtig, fruitig en kruidig. Wijn Château Artix Les Murailles A.C. Minervois Intens robijnrode wijn met in de neus duidelijk aanwezige rijpe vruchten en pure chocolade, gekonfijt fruit en gedroogde pruimen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het gezouten spek in stukjes. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot. Doe er de stukjes spek in en bak ze lichtjes krokant. Voeg ook de diepgevroren groentereepjes toe en bak nog 3 à 4 min. al roerend.
-
Laat de lamsfilets voldoende ontdooien zodat u ze als een sandwich kan opensnijden (niet volledig doorsnijden). Vouw open en wrijf het vlees in met het teentje knoflook en de mosterd. Verdeel in elke filet 1 eetl. groentemengsel en vouw de filets weer dicht. Druk goed aan.
-
Bestrijk de filets met een dun laagje mosterd en wentel ze door de amandelschilfers.
-
Bereiding:
-
Verhit 3 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de lamsfilets gedurende 4 min. aan elke kant goudbruin. Het vlees moet binnenin nog rozig zijn.
-
Houdt u van meer doorbakken vlees, laat dan op een zacht vuur nog verder gaar worden. Kruid met peper en zout.
-
Haal het vlees uit de pan en hou warm. Giet de kalfsfond in de pan en schraap de braadresten los met een houten spatel. Laat 2 min. doorkoken en voeg dan de mosterd toe. Bind lichtjes met instantsausbinder. Breng op smaak met peper en zout en giet de saus door een zeef.
-
Afwerking:
-
Snij de filets in schuine sneetjes van 2 cm dik en verdeel ze over de borden. Lepel er wat saus rond.
-
Dien op met rijst waar u de overgebleven groentemengeling doorheen schept.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château Cafol A.C. Côtes de Castillon Fijne bordeaux met een verleidelijke neus van klein rood en zwart fruit en een mooie houttoets. In de mond vlezig en krachtig, fruitig en kruidig. Wijn Château Artix Les Murailles A.C. Minervois Intens robijnrode wijn met in de neus duidelijk aanwezige rijpe vruchten en pure chocolade, gekonfijt fruit en gedroogde pruimen.