Lamsfilet met lentegroentjes
Lamsfilet met lentegroentjes

Lamsfilet met lentegroentjes

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 454 kcal
Vet 23.4 g
Koolhydraat 10.4 g
Eiwit 45.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de lamsfilets oppervlakkig ontdooien.

  4. Snij de wortel(en) en de ongeschilde courgette in fijne staafjes van 2 cm lang (verwijder eerst de pitjes van de courgette).

  5. Snij de sjalot in halvemaantjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot glazig.

  8. Voeg de peultjes en de wortelstaafjes toe en giet er de kalfsfond over. Laat 10 min. zachtjes sudderen zonder deksel en schep af en toe om. Voeg de kerstomaatjes en de courgettestaafjes toe en laat ± 2 min. sudderen. Kruid naar smaak met peper en zout.

  9. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de lamsfilets 2 min. op een hevig vuur. Draai om en kruid met rozemarijn, peper en zout. Laat nog 2 min. bakken op een hevig vuur. Zet het vuur lager en laat even verder bakken (het vlees moet nog rosé zijn).

  10. Haal de groenten uit de kookpot en leg op een schotel. Bewaar het kookvocht. Giet 1 eetl. olijfolie over de groenten, schep voorzichtig om en hou warm.

  11. Haal de lamsfilets uit de pan en hou warm. Giet de rode wijn en het kookvocht van de groenten in de pan en laat even koken. Bind de saus lichtjes met instantsausbinder. Haal de pan van het vuur en klop er de boter in kleine stukjes onder. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Snij de lamsfilets in sneetjes. Verdeel over de borden en lepel er wat wijnsaus rond. Serveer met de gestoofde groenten en een aardappelgratin.

Tip

Nog gestoofde groentjes over? Verwerk overgebleven gestoofde groentjes de volgende dag in een pasta. Altijd heerlijk!

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de lamsfilets oppervlakkig ontdooien.

  4. Snij de wortel(en) en de ongeschilde courgette in fijne staafjes van 2 cm lang (verwijder eerst de pitjes van de courgette).

  5. Snij de sjalot in halvemaantjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot glazig.

  8. Voeg de peultjes en de wortelstaafjes toe en giet er de kalfsfond over. Laat 10 min. zachtjes sudderen zonder deksel en schep af en toe om. Voeg de kerstomaatjes en de courgettestaafjes toe en laat ± 2 min. sudderen. Kruid naar smaak met peper en zout.

  9. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de lamsfilets 2 min. op een hevig vuur. Draai om en kruid met rozemarijn, peper en zout. Laat nog 2 min. bakken op een hevig vuur. Zet het vuur lager en laat even verder bakken (het vlees moet nog rosé zijn).

  10. Haal de groenten uit de kookpot en leg op een schotel. Bewaar het kookvocht. Giet 1 eetl. olijfolie over de groenten, schep voorzichtig om en hou warm.

  11. Haal de lamsfilets uit de pan en hou warm. Giet de rode wijn en het kookvocht van de groenten in de pan en laat even koken. Bind de saus lichtjes met instantsausbinder. Haal de pan van het vuur en klop er de boter in kleine stukjes onder. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Snij de lamsfilets in sneetjes. Verdeel over de borden en lepel er wat wijnsaus rond. Serveer met de gestoofde groenten en een aardappelgratin.

Tip

Nog gestoofde groentjes over? Verwerk overgebleven gestoofde groentjes de volgende dag in een pasta. Altijd heerlijk!

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 454 kcal
Vet 23.4 g
Koolhydraat 10.4 g
Eiwit 45.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ename Dubbel Wijn Réserve du Château Croix-Mouton | A.O.P. Bordeaux Supérieur

Bekijk het recept digitaal