- Bewaar

- Bewaar
Lamsfilet met lentegroentjes
Onze drankensuggesties
Bier Ename Dubbel Wijn Réserve du Château Croix-Mouton | A.O.P. Bordeaux Supérieur
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de lamsfilets oppervlakkig ontdooien.
-
Snij de wortel(en) en de ongeschilde courgette in fijne staafjes van 2 cm lang (verwijder eerst de pitjes van de courgette).
-
Snij de sjalot in halvemaantjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot glazig.
-
Voeg de peultjes en de wortelstaafjes toe en giet er de kalfsfond over. Laat 10 min. zachtjes sudderen zonder deksel en schep af en toe om. Voeg de kerstomaatjes en de courgettestaafjes toe en laat ± 2 min. sudderen. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de lamsfilets 2 min. op een hevig vuur. Draai om en kruid met rozemarijn, peper en zout. Laat nog 2 min. bakken op een hevig vuur. Zet het vuur lager en laat even verder bakken (het vlees moet nog rosé zijn).
-
Haal de groenten uit de kookpot en leg op een schotel. Bewaar het kookvocht. Giet 1 eetl. olijfolie over de groenten, schep voorzichtig om en hou warm.
-
Haal de lamsfilets uit de pan en hou warm. Giet de rode wijn en het kookvocht van de groenten in de pan en laat even koken. Bind de saus lichtjes met instantsausbinder. Haal de pan van het vuur en klop er de boter in kleine stukjes onder. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij de lamsfilets in sneetjes. Verdeel over de borden en lepel er wat wijnsaus rond. Serveer met de gestoofde groenten en een aardappelgratin.
Nog gestoofde groentjes over? Verwerk overgebleven gestoofde groentjes de volgende dag in een pasta. Altijd heerlijk!
Onze drankensuggesties
Bier Ename Dubbel Wijn Réserve du Château Croix-Mouton | A.O.P. Bordeaux Supérieur
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de lamsfilets oppervlakkig ontdooien.
-
Snij de wortel(en) en de ongeschilde courgette in fijne staafjes van 2 cm lang (verwijder eerst de pitjes van de courgette).
-
Snij de sjalot in halvemaantjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot glazig.
-
Voeg de peultjes en de wortelstaafjes toe en giet er de kalfsfond over. Laat 10 min. zachtjes sudderen zonder deksel en schep af en toe om. Voeg de kerstomaatjes en de courgettestaafjes toe en laat ± 2 min. sudderen. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de lamsfilets 2 min. op een hevig vuur. Draai om en kruid met rozemarijn, peper en zout. Laat nog 2 min. bakken op een hevig vuur. Zet het vuur lager en laat even verder bakken (het vlees moet nog rosé zijn).
-
Haal de groenten uit de kookpot en leg op een schotel. Bewaar het kookvocht. Giet 1 eetl. olijfolie over de groenten, schep voorzichtig om en hou warm.
-
Haal de lamsfilets uit de pan en hou warm. Giet de rode wijn en het kookvocht van de groenten in de pan en laat even koken. Bind de saus lichtjes met instantsausbinder. Haal de pan van het vuur en klop er de boter in kleine stukjes onder. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij de lamsfilets in sneetjes. Verdeel over de borden en lepel er wat wijnsaus rond. Serveer met de gestoofde groenten en een aardappelgratin.
Nog gestoofde groentjes over? Verwerk overgebleven gestoofde groentjes de volgende dag in een pasta. Altijd heerlijk!
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Ename Dubbel Wijn Réserve du Château Croix-Mouton | A.O.P. Bordeaux Supérieur