- Bewaar

- Bewaar
Lamsrumpsteak in wijnsaus met 3 groenten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(kan enkele uren voordien)
-
Maak vooraf alles klaar voor de groentebereiding. Kook de diepgevroren prinsessenbonen gaar gedurende ± 10 min. in gezouten water (zonder deksel) (1). Giet ze af en rol in elk sneetje gerookt spek ongeveer 8 boontjes. Schik ze naast elkaar in een kookpan (zonder vetstof).
-
Snij de champignons in schijfjes. Besprenkel met citroensap en kruid met peper en zout. Stoof ze gedurende ± 5 min. in 1 eetl. boter (2). Werk af met 1 eetl. fijngesnipperde peterselie.
-
Snij een hoedje van de tomaten en haal ze uit. Kruid de holle tomaten met peper en zout en vul ze met de uitgelekte, gestoofde champignons. Bestrijk een ovenschotel met olijfolie en schik er de tomaten in.
-
Bereiding:
-
Zet de schotel met de gevulde tomaten gedurende 20 min. in de voorverwarmde oven op 175 °C.
-
Zet de pan met de boontjes op een heel zacht vuur zodat het spek tijdens het verwarmen smelt, maar niet bakt (3).
-
Laat 2 eetl. boter heet worden in een braadpan en bak er gedurende 5 min. de lamsrumpsteaks in. Draai het vlees om en voeg de fijngesnipperde sjalotten toe. Laat nog 5 min. bakken. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en hou het warm.
-
Giet de rode wijn en de kippenbouillon in de braadpan en laat gedurende 3 min. hevig koken. Zeef de saus en giet ze in een pan. Bind met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Dien op met hertoginnenaardappeltjes of kroketten.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(kan enkele uren voordien)
-
Maak vooraf alles klaar voor de groentebereiding. Kook de diepgevroren prinsessenbonen gaar gedurende ± 10 min. in gezouten water (zonder deksel) (1). Giet ze af en rol in elk sneetje gerookt spek ongeveer 8 boontjes. Schik ze naast elkaar in een kookpan (zonder vetstof).
-
Snij de champignons in schijfjes. Besprenkel met citroensap en kruid met peper en zout. Stoof ze gedurende ± 5 min. in 1 eetl. boter (2). Werk af met 1 eetl. fijngesnipperde peterselie.
-
Snij een hoedje van de tomaten en haal ze uit. Kruid de holle tomaten met peper en zout en vul ze met de uitgelekte, gestoofde champignons. Bestrijk een ovenschotel met olijfolie en schik er de tomaten in.
-
Bereiding:
-
Zet de schotel met de gevulde tomaten gedurende 20 min. in de voorverwarmde oven op 175 °C.
-
Zet de pan met de boontjes op een heel zacht vuur zodat het spek tijdens het verwarmen smelt, maar niet bakt (3).
-
Laat 2 eetl. boter heet worden in een braadpan en bak er gedurende 5 min. de lamsrumpsteaks in. Draai het vlees om en voeg de fijngesnipperde sjalotten toe. Laat nog 5 min. bakken. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en hou het warm.
-
Giet de rode wijn en de kippenbouillon in de braadpan en laat gedurende 3 min. hevig koken. Zeef de saus en giet ze in een pan. Bind met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Dien op met hertoginnenaardappeltjes of kroketten.