Lasagne met zalm en spinazie
Lasagne met zalm en spinazie

Lasagne met zalm en spinazie

1 u. 15 min.
Hoofdgerecht
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 885 kcal
Vet 52.5 g
Koolhydraat 60 g
Eiwit 42.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Breng de kippenbouillon samen met de tijm en de laurier aan de kook in een kookpot. Voeg de diepgevroren zalm toe, dek af en verwarm op een zacht vuur tot tegen het kookpunt. Neem na 2 min. van het vuur en laat ± 10 min. rusten (de zalm gaart vanzelf verder). Haal de zalm uit de kookpot en zet het kookvocht opzij.

  4. Verwarm intussen de diepgevroren spinazie samen met de room op een zacht vuur. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer regelmatig om.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Smelt de boter in een ruime kookpot (laat niet kleuren) en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur en leng al roerend aan met de melk. Voeg daarna een beetje kookvocht van de zalm toe. Roer tot u een lichtgebonden saus hebt. (De saus mag niet te dik zijn, want de lasagnevellen zullen nog vocht opnemen tijdens het garen.)

  8. Klop de eidooier onder de saus en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Verbrokkel de zalm en roer voorzichtig onder de saus.

  9. Verdeel eerst 4 eetl. spinazie over een rechthoekige ovenschaal (± 30 bij 20 cm, 6 cm hoog). Leg er enkele lasagnevellen naast elkaar op (ze mogen elkaar niet overlappen). Ga verder met een laagje zalmsaus, opnieuw een laagje lasagnevellen en een laagje spinazie. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje saus.

  10. Strooi er tot slot de geraspte emmentaler over en bak ± 40 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Afwerking:
  12. Serveer eventueel met brood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Breng de kippenbouillon samen met de tijm en de laurier aan de kook in een kookpot. Voeg de diepgevroren zalm toe, dek af en verwarm op een zacht vuur tot tegen het kookpunt. Neem na 2 min. van het vuur en laat ± 10 min. rusten (de zalm gaart vanzelf verder). Haal de zalm uit de kookpot en zet het kookvocht opzij.

  4. Verwarm intussen de diepgevroren spinazie samen met de room op een zacht vuur. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer regelmatig om.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Smelt de boter in een ruime kookpot (laat niet kleuren) en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur en leng al roerend aan met de melk. Voeg daarna een beetje kookvocht van de zalm toe. Roer tot u een lichtgebonden saus hebt. (De saus mag niet te dik zijn, want de lasagnevellen zullen nog vocht opnemen tijdens het garen.)

  8. Klop de eidooier onder de saus en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Verbrokkel de zalm en roer voorzichtig onder de saus.

  9. Verdeel eerst 4 eetl. spinazie over een rechthoekige ovenschaal (± 30 bij 20 cm, 6 cm hoog). Leg er enkele lasagnevellen naast elkaar op (ze mogen elkaar niet overlappen). Ga verder met een laagje zalmsaus, opnieuw een laagje lasagnevellen en een laagje spinazie. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje saus.

  10. Strooi er tot slot de geraspte emmentaler over en bak ± 40 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Afwerking:
  12. Serveer eventueel met brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 885 kcal
Vet 52.5 g
Koolhydraat 60 g
Eiwit 42.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico Moncaro - Marche - Italië Stonecross Chenin Blanc-Chardonnay Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal