Lauwe aardappelsalade met ham en asperges
Lauwe aardappelsalade met ham en asperges

Lauwe aardappelsalade met ham en asperges

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 333 kcal
Vet 10.8 g
Koolhydraat 31.7 g
Eiwit 26.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de eitjes hard (10 min.).

  3. Laat de asperges uitlekken.

  4. Snij de gekookte ham in blokjes.

  5. Snij de champignons in schijfjes.

  6. Schil de appel en snij in blokjes.

  7. Ontpit de tomaten en snij in blokjes.

  8. Schil de aardappelen en snij in blokjes van ± 1,5 cm.

  9. Bereiding:
  10. Kook de aardappelblokjes gaar in lichtgezouten water gedurende 5 à 10 min. Giet af en laat even afkoelen.

  11. Plet intussen de eitjes en meng met 1 eetl. mayonaise. Schep er de blokjes lauwe aardappel en ham onder. Kruid naar smaak met peper en zout.

  12. Meng de tomatenblokjes onder de rucola.

  13. Meng de 2 kaasjes met het sap van 1/2 citroen. Kruid naar smaak met kerrie, peper en zout.

  14. Meng er de champignonschijfjes en de appelblokjes onder.

  15. Afwerking:
  16. Leg de rucola met tomatenblokjes midden op het bord. Schep er een portie appel-champignonmengeling op. Schik er de aardappelsalade rond en versier met de aspergestukjes. Serveer met wat brood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de eitjes hard (10 min.).

  3. Laat de asperges uitlekken.

  4. Snij de gekookte ham in blokjes.

  5. Snij de champignons in schijfjes.

  6. Schil de appel en snij in blokjes.

  7. Ontpit de tomaten en snij in blokjes.

  8. Schil de aardappelen en snij in blokjes van ± 1,5 cm.

  9. Bereiding:
  10. Kook de aardappelblokjes gaar in lichtgezouten water gedurende 5 à 10 min. Giet af en laat even afkoelen.

  11. Plet intussen de eitjes en meng met 1 eetl. mayonaise. Schep er de blokjes lauwe aardappel en ham onder. Kruid naar smaak met peper en zout.

  12. Meng de tomatenblokjes onder de rucola.

  13. Meng de 2 kaasjes met het sap van 1/2 citroen. Kruid naar smaak met kerrie, peper en zout.

  14. Meng er de champignonschijfjes en de appelblokjes onder.

  15. Afwerking:
  16. Leg de rucola met tomatenblokjes midden op het bord. Schep er een portie appel-champignonmengeling op. Schik er de aardappelsalade rond en versier met de aspergestukjes. Serveer met wat brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 333 kcal
Vet 10.8 g
Koolhydraat 31.7 g
Eiwit 26.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Dão D.O.C. Granado Portugal

Bekijk het recept digitaal