- Bewaar

- Bewaar
Linzen met kruidige groenten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de ui en de ongeschilde courgette in grove stukken.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in grove stukken.
-
Snij de wortelen in blokjes van 2 cm.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de ui en het knoflook glazig.
-
Voeg de rest van de groenten toe en laat 3 à 5 min. stoven.
-
Roer er de linzen onder en giet er water bij tot alles onderstaat. Kruid met het gemberpoeder, de kurkuma en het zout. Laat ± 30 min. sudderen.
-
Snij intussen de platte peterselie en de koriander grof en meng ze net voor het opdienen onder de groenten.
-
Afwerking:
-
Serveer met een stukje brood en verse muntthee.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de ui en de ongeschilde courgette in grove stukken.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in grove stukken.
-
Snij de wortelen in blokjes van 2 cm.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de ui en het knoflook glazig.
-
Voeg de rest van de groenten toe en laat 3 à 5 min. stoven.
-
Roer er de linzen onder en giet er water bij tot alles onderstaat. Kruid met het gemberpoeder, de kurkuma en het zout. Laat ± 30 min. sudderen.
-
Snij intussen de platte peterselie en de koriander grof en meng ze net voor het opdienen onder de groenten.
-
Afwerking:
-
Serveer met een stukje brood en verse muntthee.