Linzen met kruidige groenten
Linzen met kruidige groenten

Linzen met kruidige groenten

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 385 kcal
Vet 11.3 g
Koolhydraat 43.7 g
Eiwit 18.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de ui en de ongeschilde courgette in grove stukken.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in grove stukken.

  5. Snij de wortelen in blokjes van 2 cm.

  6. Snipper het knoflook fijn.

  7. Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de ui en het knoflook glazig.

  10. Voeg de rest van de groenten toe en laat 3 à 5 min. stoven.

  11. Roer er de linzen onder en giet er water bij tot alles onderstaat. Kruid met het gemberpoeder, de kurkuma en het zout. Laat ± 30 min. sudderen.

  12. Snij intussen de platte peterselie en de koriander grof en meng ze net voor het opdienen onder de groenten.

  13. Afwerking:
  14. Serveer met een stukje brood en verse muntthee.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de ui en de ongeschilde courgette in grove stukken.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in grove stukken.

  5. Snij de wortelen in blokjes van 2 cm.

  6. Snipper het knoflook fijn.

  7. Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de ui en het knoflook glazig.

  10. Voeg de rest van de groenten toe en laat 3 à 5 min. stoven.

  11. Roer er de linzen onder en giet er water bij tot alles onderstaat. Kruid met het gemberpoeder, de kurkuma en het zout. Laat ± 30 min. sudderen.

  12. Snij intussen de platte peterselie en de koriander grof en meng ze net voor het opdienen onder de groenten.

  13. Afwerking:
  14. Serveer met een stukje brood en verse muntthee.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 385 kcal
Vet 11.3 g
Koolhydraat 43.7 g
Eiwit 18.6 g

Bekijk het recept digitaal