- Bewaar

- Bewaar
Merguez en zoete puntpaprika met kruidige bloemkool en wortelen
Onze drankensuggesties
Bier Ypra blond bier Wijn Caves Saint-Pierre 'Vieilles Vignes' A.O.P. Côtes du Rhône
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding in de keuken (20 min.)
-
Snij de wortelen in gelijke staafjes en de bloemkool in gelijke roosjes.
-
Kook de wortelen en de bloemkool ± 10 min. gaar in lichtgezouten water. Je kan de groenten apart of samen koken. Giet af.
-
Snipper intussen de uien, het knoflook en de koriander fijn. Pers de citroen.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de uien en het knoflook 1 à 2 min. Voeg het gember-, kurkuma- en paprikapoeder, het citroensap en het water toe. Laat ± 10 sudderen op een zacht vuur.
-
Verdeel de gekruide uien over de wortelen en de bloemkool. Werk af met de koriander en serveer warm of lauw.
-
Bereiding op de barbecue (10 min.)
-
Bak de puntpaprika’s in hun geheel ± 10 min. op een hete barbecue (de schil mag zwart worden).
-
Bak de merguez ± 5 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.
-
Serveer de merguez met een gegrilde puntpaprika en de wortel-bloemkoolsalade.
Onze drankensuggesties
Bier Ypra blond bier Wijn Caves Saint-Pierre 'Vieilles Vignes' A.O.P. Côtes du Rhône
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding in de keuken (20 min.)
-
Snij de wortelen in gelijke staafjes en de bloemkool in gelijke roosjes.
-
Kook de wortelen en de bloemkool ± 10 min. gaar in lichtgezouten water. Je kan de groenten apart of samen koken. Giet af.
-
Snipper intussen de uien, het knoflook en de koriander fijn. Pers de citroen.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de uien en het knoflook 1 à 2 min. Voeg het gember-, kurkuma- en paprikapoeder, het citroensap en het water toe. Laat ± 10 sudderen op een zacht vuur.
-
Verdeel de gekruide uien over de wortelen en de bloemkool. Werk af met de koriander en serveer warm of lauw.
-
Bereiding op de barbecue (10 min.)
-
Bak de puntpaprika’s in hun geheel ± 10 min. op een hete barbecue (de schil mag zwart worden).
-
Bak de merguez ± 5 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.
-
Serveer de merguez met een gegrilde puntpaprika en de wortel-bloemkoolsalade.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Ypra blond bier Wijn Caves Saint-Pierre 'Vieilles Vignes' A.O.P. Côtes du Rhône