Mousse van kokos met mangocoulis
Mousse van kokos met mangocoulis

Mousse van kokos met mangocoulis

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 419 kcal
Vet 29.3 g
Koolhydraat 34.3 g
Eiwit 4.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.

  4. Snij de stengel citroengras in lange repen.

  5. Rooster het kokospoeder in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  6. Schil de mango en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  7. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.

  8. Bereiding:
  9. Breng de kokosmelk samen met de reepjes citroengras en de suiker aan de kook. Laat 5 min. sudderen op een zacht vuur.

  10. Haal van het vuur en roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes onder. Giet er de Batida de Coco bij en laat 30 min. rusten.

  11. Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en stoof de mangoblokjes op een zacht vuur, samen met de vanillezaadjes en het stokje.

  12. Roer er de rietsuiker en de honing onder en laat 5 min. afgedekt stoven. Verwijder het vanillestokje en mix de mangomengeling tot een gladde saus. Duw door een zeef. Zet koel weg.

  13. Duw ook het kokosmengsel door een zeef. Beboter 4 inox ringen en verdeel er het gezeefde kokosmengsel over. Laat 4 u. opstijven in de koelkast.

  14. Schil de papaja en snij in 2. Verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in partjes. Pers de limoen en besprenkel er de stukjes papaja mee.

  15. Afwerking:
  16. Ontvorm de mousses op de borden en lepel er de mangocoulis naast.

  17. Versier de borden met de partjes papaja en voeg eventueel een blauwe bes toe.

  18. Bestrooi met het kokospoeder.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.

  4. Snij de stengel citroengras in lange repen.

  5. Rooster het kokospoeder in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  6. Schil de mango en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  7. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.

  8. Bereiding:
  9. Breng de kokosmelk samen met de reepjes citroengras en de suiker aan de kook. Laat 5 min. sudderen op een zacht vuur.

  10. Haal van het vuur en roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes onder. Giet er de Batida de Coco bij en laat 30 min. rusten.

  11. Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en stoof de mangoblokjes op een zacht vuur, samen met de vanillezaadjes en het stokje.

  12. Roer er de rietsuiker en de honing onder en laat 5 min. afgedekt stoven. Verwijder het vanillestokje en mix de mangomengeling tot een gladde saus. Duw door een zeef. Zet koel weg.

  13. Duw ook het kokosmengsel door een zeef. Beboter 4 inox ringen en verdeel er het gezeefde kokosmengsel over. Laat 4 u. opstijven in de koelkast.

  14. Schil de papaja en snij in 2. Verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in partjes. Pers de limoen en besprenkel er de stukjes papaja mee.

  15. Afwerking:
  16. Ontvorm de mousses op de borden en lepel er de mangocoulis naast.

  17. Versier de borden met de partjes papaja en voeg eventueel een blauwe bes toe.

  18. Bestrooi met het kokospoeder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 419 kcal
Vet 29.3 g
Koolhydraat 34.3 g
Eiwit 4.2 g

Bekijk het recept digitaal