Panforte
Panforte

Panforte

40 min.
Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 503 kcal
Vet 16 g
Koolhydraat 81.1 g
Eiwit 8.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Doe de suiker in een steelpan en voeg er 5 eetl. water aan toe. Laat de suiker al roerend smelten op een zacht vuur. Haal de pan van het vuur zodra het mengsel begint te koken.

  3. Meng het gekonfijt fruit, de amandelschilfers en de chocoladecallets in een grote kom. Kruid met kaneel en gember. Voeg er de suikersiroop bij en roer goed om.

  4. Zeef de bloem beetje bij beetje boven de kom. Meng goed tot een soepel klevend deeg. Voeg indien nodig nog wat water toe.

  5. Bedek een taartvorm ( Ø ± 25 cm) met aluminiumfolie en bestrijk lichtjes met boter. Stort er het deeg in en laat gedurende 25 à 30 min. bakken in een voorverwarmde oven op 160 °C. Om te weten of de panforte voldoende gebakken is, steekt u er met een mes in; het moet er droog uitkomen.

  6. Afwerking:
  7. Laat afkoelen en haal de panforte uit de taartvorm (dat gaat gemakkelijk dankzij de aluminiumfolie). Strooi er wat poedersuiker over en snij in kleine punten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Doe de suiker in een steelpan en voeg er 5 eetl. water aan toe. Laat de suiker al roerend smelten op een zacht vuur. Haal de pan van het vuur zodra het mengsel begint te koken.

  3. Meng het gekonfijt fruit, de amandelschilfers en de chocoladecallets in een grote kom. Kruid met kaneel en gember. Voeg er de suikersiroop bij en roer goed om.

  4. Zeef de bloem beetje bij beetje boven de kom. Meng goed tot een soepel klevend deeg. Voeg indien nodig nog wat water toe.

  5. Bedek een taartvorm ( Ø ± 25 cm) met aluminiumfolie en bestrijk lichtjes met boter. Stort er het deeg in en laat gedurende 25 à 30 min. bakken in een voorverwarmde oven op 160 °C. Om te weten of de panforte voldoende gebakken is, steekt u er met een mes in; het moet er droog uitkomen.

  6. Afwerking:
  7. Laat afkoelen en haal de panforte uit de taartvorm (dat gaat gemakkelijk dankzij de aluminiumfolie). Strooi er wat poedersuiker over en snij in kleine punten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 503 kcal
Vet 16 g
Koolhydraat 81.1 g
Eiwit 8.4 g

Bekijk het recept digitaal