- Bewaar

- Bewaar
Pastarolletjes met spinazie-ricotta en tomatensaus
Onze drankensuggesties
Wijn Friuli Grave D.O.C. Pinot Grigio Tiepolo - Italië De pinot grigio is de Italiaanse versie van de pinot-grisdruif. Die geeft de wijn aroma's van bloemen en exotisch fruit, en een elegante en ronde smaak. Wijn Bardolino D.O.C. Villa Sopita Italië Charmante Italiaanse rode wijn uit wijngaarden aan de rand van het Gardameer. Het boeket en de smaak zijn fris en fruitig.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de uien en het knoflook fijn.
-
Snij de selder en de wortel in heel kleine stukjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kook--pot en bak het knoflook en 1 fijngesnipperde ui glazig. Voeg de spinazie toe en laat ± 5 min. slinken. Laat uitlekken in een vergiet.
-
Voor de saus: verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak 1 fijngesnipperde ui glazig. Voeg de stukjes selder en wortel toe. Giet er de passata over en kruid met de tijm, de oregano, peper en zout. Laat 15 min. stoven op een matig vuur.
-
Roer de ricotta onder de spinazie en kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
Leg op elk vel lasagne een snede gekookte ham en verdeel er de spinazie-bereiding over. Rol op in de lengte tot cannelloni. Snij middendoor en plaats ze naast elkaar in een ovenschotel.
-
Overgiet de cannelloni met de tomatensaus en bestrooi met de geraspte mozzarella. Zet in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende 25 à 30 min.
-
Afwerking:
-
Serveer onmiddellijk met een stukje brood.
- Deze maaltijd is ideaal om in grote hoeveelheden te maken voor bv. een kinderfeestje. U kan de schotel vooraf klaar-maken. Zo hoeft u de cannelloni op het moment zelf alleen nog in de oven te schuiven (reken dan wel 40 min.). - Voor kleinere kindjes kan u de saus eerst mixen voor u ze over de cannelloni giet.
Onze drankensuggesties
Wijn Friuli Grave D.O.C. Pinot Grigio Tiepolo - Italië De pinot grigio is de Italiaanse versie van de pinot-grisdruif. Die geeft de wijn aroma's van bloemen en exotisch fruit, en een elegante en ronde smaak. Wijn Bardolino D.O.C. Villa Sopita Italië Charmante Italiaanse rode wijn uit wijngaarden aan de rand van het Gardameer. Het boeket en de smaak zijn fris en fruitig.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de uien en het knoflook fijn.
-
Snij de selder en de wortel in heel kleine stukjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kook--pot en bak het knoflook en 1 fijngesnipperde ui glazig. Voeg de spinazie toe en laat ± 5 min. slinken. Laat uitlekken in een vergiet.
-
Voor de saus: verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak 1 fijngesnipperde ui glazig. Voeg de stukjes selder en wortel toe. Giet er de passata over en kruid met de tijm, de oregano, peper en zout. Laat 15 min. stoven op een matig vuur.
-
Roer de ricotta onder de spinazie en kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
Leg op elk vel lasagne een snede gekookte ham en verdeel er de spinazie-bereiding over. Rol op in de lengte tot cannelloni. Snij middendoor en plaats ze naast elkaar in een ovenschotel.
-
Overgiet de cannelloni met de tomatensaus en bestrooi met de geraspte mozzarella. Zet in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende 25 à 30 min.
-
Afwerking:
-
Serveer onmiddellijk met een stukje brood.
- Deze maaltijd is ideaal om in grote hoeveelheden te maken voor bv. een kinderfeestje. U kan de schotel vooraf klaar-maken. Zo hoeft u de cannelloni op het moment zelf alleen nog in de oven te schuiven (reken dan wel 40 min.). - Voor kleinere kindjes kan u de saus eerst mixen voor u ze over de cannelloni giet.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Friuli Grave D.O.C. Pinot Grigio Tiepolo - Italië De pinot grigio is de Italiaanse versie van de pinot-grisdruif. Die geeft de wijn aroma's van bloemen en exotisch fruit, en een elegante en ronde smaak. Wijn Bardolino D.O.C. Villa Sopita Italië Charmante Italiaanse rode wijn uit wijngaarden aan de rand van het Gardameer. Het boeket en de smaak zijn fris en fruitig.