- Bewaar

- Bewaar
Pasteitje met staartvis en asperges
Onze drankensuggesties
Wijn Grüner Veltliner Winzer Krems Oostenrijk Grüner veltliner is de meest typische druif van Oostenrijk. Ze zorgt voor een vinnige witte wijn vol friszure aroma's en een frisse smaak met karakteristieke kruidigheid.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de staartvisfilets oppervlakkig ontdooien en snij in blokjes.
-
Snij de gerookte zalm in stukjes.
-
Schil verse asperges met een dunschiller van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Laat asperges uit de diepvries lichtjes ontdooien. Snij in kleine stukjes en kook ze gaar in lichtgezouten water met wat citroensap gedurende 8 à 10 min. Giet af.
-
Bereiding:
-
Breng de visbouillon aan de kook en leg er de stukjes staartvis in. Laat opnieuw koken en neem de kookpot na 2 min. van het vuur. Laat 5 min. rusten. Giet af en vang het kookvocht op.
-
Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem door. Laat even bakken (1) en meng al roerend met het kookvocht van de vis (± 2,5 dl) tot een smeuïge saus.Voeg de lichte room toe en laat heel even doorkoken. (2)
-
Neem een paar eetl. saus en roer er de eidooier door. Voeg dit mengsel toe aan de rest van de saus. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en wat citroensap. Voeg de staartvis, de gerookte zalm en de asperges toe. Laat zachtjes verwarmen. Werk af met bieslook.
-
Intussen verwarmt u de bladerdeegpasteitjes gedurende 4 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Snij het hoedje uit de pasteitjes en vul met de bereiding. Schik op elk bord een hapje, zet er het hoedje weer op en lepel er nog wat bereiding naast. Versier met bieslook en citroen.
Onze drankensuggesties
Wijn Grüner Veltliner Winzer Krems Oostenrijk Grüner veltliner is de meest typische druif van Oostenrijk. Ze zorgt voor een vinnige witte wijn vol friszure aroma's en een frisse smaak met karakteristieke kruidigheid.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de staartvisfilets oppervlakkig ontdooien en snij in blokjes.
-
Snij de gerookte zalm in stukjes.
-
Schil verse asperges met een dunschiller van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Laat asperges uit de diepvries lichtjes ontdooien. Snij in kleine stukjes en kook ze gaar in lichtgezouten water met wat citroensap gedurende 8 à 10 min. Giet af.
-
Bereiding:
-
Breng de visbouillon aan de kook en leg er de stukjes staartvis in. Laat opnieuw koken en neem de kookpot na 2 min. van het vuur. Laat 5 min. rusten. Giet af en vang het kookvocht op.
-
Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem door. Laat even bakken (1) en meng al roerend met het kookvocht van de vis (± 2,5 dl) tot een smeuïge saus.Voeg de lichte room toe en laat heel even doorkoken. (2)
-
Neem een paar eetl. saus en roer er de eidooier door. Voeg dit mengsel toe aan de rest van de saus. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en wat citroensap. Voeg de staartvis, de gerookte zalm en de asperges toe. Laat zachtjes verwarmen. Werk af met bieslook.
-
Intussen verwarmt u de bladerdeegpasteitjes gedurende 4 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Snij het hoedje uit de pasteitjes en vul met de bereiding. Schik op elk bord een hapje, zet er het hoedje weer op en lepel er nog wat bereiding naast. Versier met bieslook en citroen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Grüner Veltliner Winzer Krems Oostenrijk Grüner veltliner is de meest typische druif van Oostenrijk. Ze zorgt voor een vinnige witte wijn vol friszure aroma's en een frisse smaak met karakteristieke kruidigheid.