Pasteitje met staartvis en asperges
Pasteitje met staartvis en asperges

Pasteitje met staartvis en asperges

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 414 kcal
Vet 26.1 g
Koolhydraat 18 g
Eiwit 26.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de staartvisfilets oppervlakkig ontdooien en snij in blokjes.

  4. Snij de gerookte zalm in stukjes.

  5. Schil verse asperges met een dunschiller van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Laat asperges uit de diepvries lichtjes ontdooien. Snij in kleine stukjes en kook ze gaar in lichtgezouten water met wat citroensap gedurende 8 à 10 min. Giet af.

  6. Bereiding:
  7. Breng de visbouillon aan de kook en leg er de stukjes staartvis in. Laat opnieuw koken en neem de kookpot na 2 min. van het vuur. Laat 5 min. rusten. Giet af en vang het kookvocht op.

  8. Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem door. Laat even bakken (1) en meng al roerend met het kookvocht van de vis (± 2,5 dl) tot een smeuïge saus.Voeg de lichte room toe en laat heel even doorkoken. (2)

  9. Neem een paar eetl. saus en roer er de eidooier door. Voeg dit mengsel toe aan de rest van de saus. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en wat citroensap. Voeg de staartvis, de gerookte zalm en de asperges toe. Laat zachtjes verwarmen. Werk af met bieslook.

  10. Intussen verwarmt u de bladerdeegpasteitjes gedurende 4 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  11. Afwerking:
  12. Snij het hoedje uit de pasteitjes en vul met de bereiding. Schik op elk bord een hapje, zet er het hoedje weer op en lepel er nog wat bereiding naast. Versier met bieslook en citroen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de staartvisfilets oppervlakkig ontdooien en snij in blokjes.

  4. Snij de gerookte zalm in stukjes.

  5. Schil verse asperges met een dunschiller van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Laat asperges uit de diepvries lichtjes ontdooien. Snij in kleine stukjes en kook ze gaar in lichtgezouten water met wat citroensap gedurende 8 à 10 min. Giet af.

  6. Bereiding:
  7. Breng de visbouillon aan de kook en leg er de stukjes staartvis in. Laat opnieuw koken en neem de kookpot na 2 min. van het vuur. Laat 5 min. rusten. Giet af en vang het kookvocht op.

  8. Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem door. Laat even bakken (1) en meng al roerend met het kookvocht van de vis (± 2,5 dl) tot een smeuïge saus.Voeg de lichte room toe en laat heel even doorkoken. (2)

  9. Neem een paar eetl. saus en roer er de eidooier door. Voeg dit mengsel toe aan de rest van de saus. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en wat citroensap. Voeg de staartvis, de gerookte zalm en de asperges toe. Laat zachtjes verwarmen. Werk af met bieslook.

  10. Intussen verwarmt u de bladerdeegpasteitjes gedurende 4 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  11. Afwerking:
  12. Snij het hoedje uit de pasteitjes en vul met de bereiding. Schik op elk bord een hapje, zet er het hoedje weer op en lepel er nog wat bereiding naast. Versier met bieslook en citroen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 414 kcal
Vet 26.1 g
Koolhydraat 18 g
Eiwit 26.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Grüner Veltliner Winzer Krems Oostenrijk Grüner veltliner is de meest typische druif van Oostenrijk. Ze zorgt voor een vinnige witte wijn vol friszure aroma's en een frisse smaak met karakteristieke kruidigheid.

Bekijk het recept digitaal