Penne met gebakken kip, tomaat en olijven
Penne met gebakken kip, tomaat en olijven

Penne met gebakken kip, tomaat en olijven

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 674 kcal
Vet 17.8 g
Koolhydraat 78.6 g
Eiwit 48 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de tapastomaten in de lengte in 4.

  4. Snij de olijven in ringetjes.

  5. Snij de halfgedroogde tomaten in 2.

  6. Rasp de parmezaan fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de penne gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de kippenblokjes 5 min. Kruid met peper en zout.

  10. Meng de penne met de olijven, de halfgedroogde tomaten, de tapastomaten en de kippenblokjes. Roer er de tapenade onder en laat nog even opwarmen op het vuur.

  11. Meng de rucola net voor het serveren onder de penne.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel over de borden en bestrooi met de parmezaan.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de tapastomaten in de lengte in 4.

  4. Snij de olijven in ringetjes.

  5. Snij de halfgedroogde tomaten in 2.

  6. Rasp de parmezaan fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de penne gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de kippenblokjes 5 min. Kruid met peper en zout.

  10. Meng de penne met de olijven, de halfgedroogde tomaten, de tapastomaten en de kippenblokjes. Roer er de tapenade onder en laat nog even opwarmen op het vuur.

  11. Meng de rucola net voor het serveren onder de penne.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel over de borden en bestrooi met de parmezaan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 674 kcal
Vet 17.8 g
Koolhydraat 78.6 g
Eiwit 48 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ename Blond Blond abdijbier Wijn Chianti Classico D.O.C.G. Nozzoleto Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal