- Bewaar

- Bewaar
Pittige kalfsblanquette met mosterd en spek
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Breng in een ruime kookpan 1,5 L water aan de kook met tijm, laurier, een weinig peper en zout.
-
Doe er de diepgevroren blokjes kalfsblanquette in. Breng weer aan de kook, verwijder het schuim en laat op een zacht vuur gedurende 1 u 30 afgedekt gaar worden.
-
Voeg de spekblokjes toe en zet de pan op een koele plaats weg tot 's anderendaags.
-
Schep het gestolde vet van de afgekoelde kalfsblanquette. Verwarm en schep het vlees en de spekblokjes eruit met een schuimspaan. Zeef het kookvocht.
-
Smelt de boter in de kookpan en meng er de bloem onder. Laat even bakken en leng al roerend aan met gezeefd kookvocht tot een smeuïge saus.
-
Voeg 1 eetl. mosterd toe, de in stukjes gesneden augurkjes en de kruidenkaas. Doe er ook het vlees bij en roer om. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
-
Bestrooi met fijngesnipperde peterselie en serveer met rijst.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Breng in een ruime kookpan 1,5 L water aan de kook met tijm, laurier, een weinig peper en zout.
-
Doe er de diepgevroren blokjes kalfsblanquette in. Breng weer aan de kook, verwijder het schuim en laat op een zacht vuur gedurende 1 u 30 afgedekt gaar worden.
-
Voeg de spekblokjes toe en zet de pan op een koele plaats weg tot 's anderendaags.
-
Schep het gestolde vet van de afgekoelde kalfsblanquette. Verwarm en schep het vlees en de spekblokjes eruit met een schuimspaan. Zeef het kookvocht.
-
Smelt de boter in de kookpan en meng er de bloem onder. Laat even bakken en leng al roerend aan met gezeefd kookvocht tot een smeuïge saus.
-
Voeg 1 eetl. mosterd toe, de in stukjes gesneden augurkjes en de kruidenkaas. Doe er ook het vlees bij en roer om. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
-
Bestrooi met fijngesnipperde peterselie en serveer met rijst.