Pladijs met bloemkoolpuree en noten-dillesaus

Pladijs met bloemkoolpuree en noten-dillesaus

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 424 kcal
Vet 12.3 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraat 37.1 g
Suiker 7.1 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 38.1 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Verdeel de bloemkool in gelijke roosjes.

  3. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg na 10 min. de bloemkool toe. Giet af

  4. Smelt intussen de helft van de boter in een braadpan en bak de pladijsfilets ± 3 min. aan elke kant goudbruin

  5. Rasp 1/3 van de schil van de citroen (niet het wit) en pers de citroen. Snipper de dille fijn. Hak de hazelnoten fijn.

  6. Plet de aardappelen en de bloemkool tot een puree en breng op smaak met de mosterd, de nootmuskaat, peper en zout. Roer er de melk en de helft van de dille onder.

  7. Haal de vis uit de pan en hou warm. Smelt de rest van de boter in dezelfde pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Blus met het citroensap. Roer er de rest van de dille, de citroenzeste en de hazelnoten onder. Kruid met peper en zout.

  8. Verdeel de puree over de borden en leg er een stuk vis bij. Lepel de saus over de puree.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Verdeel de bloemkool in gelijke roosjes.

  3. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg na 10 min. de bloemkool toe. Giet af

  4. Smelt intussen de helft van de boter in een braadpan en bak de pladijsfilets ± 3 min. aan elke kant goudbruin

  5. Rasp 1/3 van de schil van de citroen (niet het wit) en pers de citroen. Snipper de dille fijn. Hak de hazelnoten fijn.

  6. Plet de aardappelen en de bloemkool tot een puree en breng op smaak met de mosterd, de nootmuskaat, peper en zout. Roer er de melk en de helft van de dille onder.

  7. Haal de vis uit de pan en hou warm. Smelt de rest van de boter in dezelfde pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Blus met het citroensap. Roer er de rest van de dille, de citroenzeste en de hazelnoten onder. Kruid met peper en zout.

  8. Verdeel de puree over de borden en leg er een stuk vis bij. Lepel de saus over de puree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 424 kcal
Vet 12.3 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraat 37.1 g
Suiker 7.1 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 38.1 g
Zout 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier St-Feuillien Grand Cru Sterk blond bier Wijn Pouilly-Fumé A.O.P. ‘La Tuilerie’

Bekijk het recept digitaal