- Bewaar
- Bewaar
Pladijs met bloemkoolpuree en noten-dillesaus
Onze drankensuggesties
Bier St-Feuillien Grand Cru Sterk blond bier Wijn Pouilly-Fumé A.O.P. ‘La Tuilerie’
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Verdeel de bloemkool in gelijke roosjes.
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg na 10 min. de bloemkool toe. Giet af
-
Smelt intussen de helft van de boter in een braadpan en bak de pladijsfilets ± 3 min. aan elke kant goudbruin
-
Rasp 1/3 van de schil van de citroen (niet het wit) en pers de citroen. Snipper de dille fijn. Hak de hazelnoten fijn.
-
Plet de aardappelen en de bloemkool tot een puree en breng op smaak met de mosterd, de nootmuskaat, peper en zout. Roer er de melk en de helft van de dille onder.
-
Haal de vis uit de pan en hou warm. Smelt de rest van de boter in dezelfde pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Blus met het citroensap. Roer er de rest van de dille, de citroenzeste en de hazelnoten onder. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel de puree over de borden en leg er een stuk vis bij. Lepel de saus over de puree.
Onze drankensuggesties
Bier St-Feuillien Grand Cru Sterk blond bier Wijn Pouilly-Fumé A.O.P. ‘La Tuilerie’
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Verdeel de bloemkool in gelijke roosjes.
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg na 10 min. de bloemkool toe. Giet af
-
Smelt intussen de helft van de boter in een braadpan en bak de pladijsfilets ± 3 min. aan elke kant goudbruin
-
Rasp 1/3 van de schil van de citroen (niet het wit) en pers de citroen. Snipper de dille fijn. Hak de hazelnoten fijn.
-
Plet de aardappelen en de bloemkool tot een puree en breng op smaak met de mosterd, de nootmuskaat, peper en zout. Roer er de melk en de helft van de dille onder.
-
Haal de vis uit de pan en hou warm. Smelt de rest van de boter in dezelfde pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Blus met het citroensap. Roer er de rest van de dille, de citroenzeste en de hazelnoten onder. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel de puree over de borden en leg er een stuk vis bij. Lepel de saus over de puree.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier St-Feuillien Grand Cru Sterk blond bier Wijn Pouilly-Fumé A.O.P. ‘La Tuilerie’