Ribbetjes in zoetzure marinade met fris kokommerslaatje
Ribbetjes in zoetzure marinade met fris kokommerslaatje

Ribbetjes in zoetzure marinade met fris kokommerslaatje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 795 kcal
Vet 37.6 g
Verzadigd vet 13.6 g
Koolhydraat 54.3 g
Suiker 21.8 g
Vezel 7.4 g
Eiwit 56.9 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (10 min. + ± 3 u. marineren)
  3. Mix de abrikozenconfituur met de appelazijn, het gepelde knoflook, de tomatenpuree, de olijfolie en de cayennepeper tot een gladde saus. Bestrijk er de ribbetjes mee en laat ± 3 u. marineren in de koelkast.

  4. Wrijf intussen de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en kook 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  5. Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.

  6. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte middendoor en schraap er de zaadjes uit met een koffielepel. Snij in halvemaantjes.

  7. Snij de radijzen in 4 of 6. Snipper de halve rode ui fijn.

  8. Hak de cashewnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  9. Meng de komkommer met de radijzen, de maïs, de rode ui en de cashewnoten. Roer er de Griekse yoghurt onder en kruid met peper en zout.

  10. Bereiding op de barbecue (20 min.)
  11. Bak de ribbetjes 15 à 20 min. op een matig warme barbecue. Draai regelmatig om. De ribbetjes zijn gaar als de beentjes lichtjes loskomen.

  12. Verwarm de aardappelen intussen 10 min. op de rand van de barbecue. Snij in partjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (10 min. + ± 3 u. marineren)
  3. Mix de abrikozenconfituur met de appelazijn, het gepelde knoflook, de tomatenpuree, de olijfolie en de cayennepeper tot een gladde saus. Bestrijk er de ribbetjes mee en laat ± 3 u. marineren in de koelkast.

  4. Wrijf intussen de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en kook 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  5. Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.

  6. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte middendoor en schraap er de zaadjes uit met een koffielepel. Snij in halvemaantjes.

  7. Snij de radijzen in 4 of 6. Snipper de halve rode ui fijn.

  8. Hak de cashewnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  9. Meng de komkommer met de radijzen, de maïs, de rode ui en de cashewnoten. Roer er de Griekse yoghurt onder en kruid met peper en zout.

  10. Bereiding op de barbecue (20 min.)
  11. Bak de ribbetjes 15 à 20 min. op een matig warme barbecue. Draai regelmatig om. De ribbetjes zijn gaar als de beentjes lichtjes loskomen.

  12. Verwarm de aardappelen intussen 10 min. op de rand van de barbecue. Snij in partjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 795 kcal
Vet 37.6 g
Verzadigd vet 13.6 g
Koolhydraat 54.3 g
Suiker 21.8 g
Vezel 7.4 g
Eiwit 56.9 g
Zout 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Ritmes Shiraz Pinotage, Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal