- Bewaar

- Bewaar
Ribbetjes in zoetzure marinade met fris kokommerslaatje
Onze drankensuggesties
Wijn Ritmes Shiraz Pinotage, Zuid-Afrika
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereiding in de keuken (10 min. + ± 3 u. marineren)
-
Mix de abrikozenconfituur met de appelazijn, het gepelde knoflook, de tomatenpuree, de olijfolie en de cayennepeper tot een gladde saus. Bestrijk er de ribbetjes mee en laat ± 3 u. marineren in de koelkast.
-
Wrijf intussen de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en kook 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.
-
Snij de ongeschilde komkommer in de lengte middendoor en schraap er de zaadjes uit met een koffielepel. Snij in halvemaantjes.
-
Snij de radijzen in 4 of 6. Snipper de halve rode ui fijn.
-
Hak de cashewnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Meng de komkommer met de radijzen, de maïs, de rode ui en de cashewnoten. Roer er de Griekse yoghurt onder en kruid met peper en zout.
-
Bereiding op de barbecue (20 min.)
-
Bak de ribbetjes 15 à 20 min. op een matig warme barbecue. Draai regelmatig om. De ribbetjes zijn gaar als de beentjes lichtjes loskomen.
-
Verwarm de aardappelen intussen 10 min. op de rand van de barbecue. Snij in partjes.
Onze drankensuggesties
Wijn Ritmes Shiraz Pinotage, Zuid-Afrika
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereiding in de keuken (10 min. + ± 3 u. marineren)
-
Mix de abrikozenconfituur met de appelazijn, het gepelde knoflook, de tomatenpuree, de olijfolie en de cayennepeper tot een gladde saus. Bestrijk er de ribbetjes mee en laat ± 3 u. marineren in de koelkast.
-
Wrijf intussen de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en kook 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.
-
Snij de ongeschilde komkommer in de lengte middendoor en schraap er de zaadjes uit met een koffielepel. Snij in halvemaantjes.
-
Snij de radijzen in 4 of 6. Snipper de halve rode ui fijn.
-
Hak de cashewnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Meng de komkommer met de radijzen, de maïs, de rode ui en de cashewnoten. Roer er de Griekse yoghurt onder en kruid met peper en zout.
-
Bereiding op de barbecue (20 min.)
-
Bak de ribbetjes 15 à 20 min. op een matig warme barbecue. Draai regelmatig om. De ribbetjes zijn gaar als de beentjes lichtjes loskomen.
-
Verwarm de aardappelen intussen 10 min. op de rand van de barbecue. Snij in partjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Ritmes Shiraz Pinotage, Zuid-Afrika