Rijstkrans met scampisalade en avocadodressing
Rijstkrans met scampisalade en avocadodressing

Rijstkrans met scampisalade en avocadodressing

25 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 473 kcal
Vet 26.3 g
Koolhydraat 35.3 g
Eiwit 24.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Breng 2 koppen water met het bouillonblokje aan de kook voor de bereiding van de rijst. Giet er de rijst bij en laat, op een zacht vuur, gedurende 20 min. koken.

  3. Om de scampi's makkelijk te pellen, legt u ze gedurende 2 min. in heet water. Dep ze goed droog met keukenpapier.

  4. Schil de avocado's en snij ze in kleine blokjes. Snij het witloof in reepjes. Besprenkel met citroensap. Laat de palmharten uitlekken en snij ze in schijfjes.

  5. Snij de sinaasappelen in partjes (gebruik een scherp, puntig mes om het vlies dat rond elk partje zit te verwijderen).

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie en bak er de scampi's goudbruin in gedurende 2 min. aan elke zijde. Kruid met paprikapoeder, peper en zout. Laat afkoelen.

  8. Mix de avocadoblokjes met de geperste teentjes knoflook, 1 koffiel. citroensap, de room, 10 eetl. water, een mespunt cayennepeper, peper en zout tot u een gladde saus bekomt.

  9. Afwerking:
  10. Meng het witloof, de palmharten en de sinaasappelpartjes door elkaar. Hou enkele stukjes witloof en palmhart opzij. Schik de salade midden op een schotel en leg er een krans rijst rond. U kunt de schotel versieren met de overgehouden groenten, wat groen (verse koriander of peterselie) en de scampi's. Geef er de saus apart bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Breng 2 koppen water met het bouillonblokje aan de kook voor de bereiding van de rijst. Giet er de rijst bij en laat, op een zacht vuur, gedurende 20 min. koken.

  3. Om de scampi's makkelijk te pellen, legt u ze gedurende 2 min. in heet water. Dep ze goed droog met keukenpapier.

  4. Schil de avocado's en snij ze in kleine blokjes. Snij het witloof in reepjes. Besprenkel met citroensap. Laat de palmharten uitlekken en snij ze in schijfjes.

  5. Snij de sinaasappelen in partjes (gebruik een scherp, puntig mes om het vlies dat rond elk partje zit te verwijderen).

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie en bak er de scampi's goudbruin in gedurende 2 min. aan elke zijde. Kruid met paprikapoeder, peper en zout. Laat afkoelen.

  8. Mix de avocadoblokjes met de geperste teentjes knoflook, 1 koffiel. citroensap, de room, 10 eetl. water, een mespunt cayennepeper, peper en zout tot u een gladde saus bekomt.

  9. Afwerking:
  10. Meng het witloof, de palmharten en de sinaasappelpartjes door elkaar. Hou enkele stukjes witloof en palmhart opzij. Schik de salade midden op een schotel en leg er een krans rijst rond. U kunt de schotel versieren met de overgehouden groenten, wat groen (verse koriander of peterselie) en de scampi's. Geef er de saus apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 473 kcal
Vet 26.3 g
Koolhydraat 35.3 g
Eiwit 24.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Duc de Lerme Sauvignon Vin de Pays d'Oc Wijn Deze aangename, heel droge en nerveuze witte wijn heeft een prettige fruitneus van groene appel, citrusvruchten en een zweempje munt. De smaak is heel fris. Wijn Taïchat A.C. Côtes du Roussillon Wijn Bijzonder elegante, droge witte wijn met een zweem van groen in de kleur. Heel fijne en fruitige smaak.

Bekijk het recept digitaal