- Bewaar

- Bewaar
Risotto met rode biet en geitenkaas
Onze drankensuggesties
Wijn Terre Siciliane I.G.T. - Fiano-Chardonnay - Inycon Sicilia - Italië Monferrato D.O.C. - Dolcetto - Castello del Poggio Piemonte - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de ui fijn.
-
Snij de selder in kleine blokjes.
-
Rasp de parmezaan.
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Snij de rode bieten in blokjes van 1 cm.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui en selder samen met de tijmblaadjes 5 min. op een zacht vuur.
-
Voeg de risottorijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn.
-
Giet de wijn of vermout bij de rijst en laat volledig verdampen op een hoog vuur.
-
Voeg 1 pollepel bouillon toe en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer af en toe, maar niet te veel (zo wordt de rijst smeuïg). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar.
-
Roer op het einde van de gaartijd de stukjes rode biet onder de risotto en laat even opwarmen.
-
Neem de risotto van het vuur en roer er de geraspte parmezaan en 1 eetl. boter onder. Kruid met zwarte peper en zout. Laat een paar min. onafgedekt rusten.
-
Afwerking:
-
Verdeel de risotto over de borden, werk af met enkele lepeltjes geitenkaas en bedruppel met de extra vierge olijfolie.
Onze drankensuggesties
Wijn Terre Siciliane I.G.T. - Fiano-Chardonnay - Inycon Sicilia - Italië Monferrato D.O.C. - Dolcetto - Castello del Poggio Piemonte - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de ui fijn.
-
Snij de selder in kleine blokjes.
-
Rasp de parmezaan.
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Snij de rode bieten in blokjes van 1 cm.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui en selder samen met de tijmblaadjes 5 min. op een zacht vuur.
-
Voeg de risottorijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn.
-
Giet de wijn of vermout bij de rijst en laat volledig verdampen op een hoog vuur.
-
Voeg 1 pollepel bouillon toe en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer af en toe, maar niet te veel (zo wordt de rijst smeuïg). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar.
-
Roer op het einde van de gaartijd de stukjes rode biet onder de risotto en laat even opwarmen.
-
Neem de risotto van het vuur en roer er de geraspte parmezaan en 1 eetl. boter onder. Kruid met zwarte peper en zout. Laat een paar min. onafgedekt rusten.
-
Afwerking:
-
Verdeel de risotto over de borden, werk af met enkele lepeltjes geitenkaas en bedruppel met de extra vierge olijfolie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Terre Siciliane I.G.T. - Fiano-Chardonnay - Inycon Sicilia - Italië Monferrato D.O.C. - Dolcetto - Castello del Poggio Piemonte - Italië