Risotto van peterseliewortel met gebakken skrei en oesterzwammen
Risotto van peterseliewortel met gebakken skrei en oesterzwammen

Risotto van peterseliewortel met gebakken skrei en oesterzwammen

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 631 kcal
Vet 21.5 g
Verzadigd vet 11.4 g
Koolhydraat 64.7 g
Suiker 3.7 g
Vezel 2.3 g
Eiwit 43.6 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de peterseliewortel en snij in blokjes van ± 1 cm. Snipper de ui fijn. Laat de visfilets oppervlakkig ontdooien.

  2. Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak de ui glazig. Voeg de peterseliewortel toe en roerbak 5 min. Voeg de risottorijst toe en bak 2 min. op een hoog vuur, tot de korrels glazig zijn.

  3. Overgiet met 8 dl water en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat sudderen tot alle vloeistof is opgenomen. Na 18 à 20 min. is de rijst gaar. Roer niet te veel, zo blijft de rijst smeuïg.

  4. Doe intussen de bloem in en diep bord en kruid met peper en zout. Dep de visfilets droog en wentel ze door de bloem. Schud er de overtollige bloem af.

  5. Smelt 1/3 van de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de vis ± 2 min. aan elke kant. Haal uit de pan en hou warm. Smelt opnieuw 1/3 van de boter en bak de oesterzwammen 2 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  6. Haal de risotto van het vuur en meng er de rest van de boter, wat platte peterselie en de geraspte kaas onder. Kruid met peper en zout.

  7. Verdeel de risotto over de borden en werk af met de visfilets en de oesterzwammen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de peterseliewortel en snij in blokjes van ± 1 cm. Snipper de ui fijn. Laat de visfilets oppervlakkig ontdooien.

  2. Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak de ui glazig. Voeg de peterseliewortel toe en roerbak 5 min. Voeg de risottorijst toe en bak 2 min. op een hoog vuur, tot de korrels glazig zijn.

  3. Overgiet met 8 dl water en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat sudderen tot alle vloeistof is opgenomen. Na 18 à 20 min. is de rijst gaar. Roer niet te veel, zo blijft de rijst smeuïg.

  4. Doe intussen de bloem in en diep bord en kruid met peper en zout. Dep de visfilets droog en wentel ze door de bloem. Schud er de overtollige bloem af.

  5. Smelt 1/3 van de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de vis ± 2 min. aan elke kant. Haal uit de pan en hou warm. Smelt opnieuw 1/3 van de boter en bak de oesterzwammen 2 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  6. Haal de risotto van het vuur en meng er de rest van de boter, wat platte peterselie en de geraspte kaas onder. Kruid met peper en zout.

  7. Verdeel de risotto over de borden en werk af met de visfilets en de oesterzwammen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 631 kcal
Vet 21.5 g
Verzadigd vet 11.4 g
Koolhydraat 64.7 g
Suiker 3.7 g
Vezel 2.3 g
Eiwit 43.6 g
Zout 1.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Bier Leffe Blond 0,0 % Alcoholvrij bier

Bekijk het recept digitaal