Roggenvleugels in zuiderse groentekrans
Roggenvleugels in zuiderse groentekrans

Roggenvleugels in zuiderse groentekrans

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 639 kcal
Vet 21.2 g
Koolhydraat 55 g
Eiwit 52.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Groenteratatouille:
  3. Laat de fijngesnipperde sjalot glazig worden in de boter en de olijfolie.

  4. Voeg na een minuut de fijngesneden venkel toe en laat op een zacht vuur 8 min. stoven.

  5. Voeg de in schijfjes gesneden courgette toe, na een minuut ook de in schijfjes gesneden aubergine en vervolgens de gepelde en uitgehaalde tomaten.

  6. Kruid met tijm, marjolein, peper en zout. Voeg de witte wijn toe en laat zonder deksel 10 à 15 min. sudderen. Werk af met de fijngesnipperde peterselie.

  7. Venkelrijst:
  8. Laat de fijngesnipperde sjalot glazig worden in de boter en de olijfolie.

  9. Voeg de heel fijn gesneden venkel toe en roer om.

  10. Doe er de rijst bij en stoof tot hij glazig wordt.

  11. Voeg 3 koppen water toe en kruid met tijm, laurier, peper en zout.

  12. Laat 20 min. koken (1).

  13. Roggenvleugels:
  14. Leg de diepgevroren roggenvleugels ± 2 u in azijnwater.

  15. Dep ze met keukenpapier goed droog.

  16. Bak de roggenvleugels 5 min. aan elke zijde in de hete boter.

  17. Afwerking:
  18. Omring de roggenvleugels met een groentekrans en serveer met de rijst. Versier met een schijfje citroen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Groenteratatouille:
  3. Laat de fijngesnipperde sjalot glazig worden in de boter en de olijfolie.

  4. Voeg na een minuut de fijngesneden venkel toe en laat op een zacht vuur 8 min. stoven.

  5. Voeg de in schijfjes gesneden courgette toe, na een minuut ook de in schijfjes gesneden aubergine en vervolgens de gepelde en uitgehaalde tomaten.

  6. Kruid met tijm, marjolein, peper en zout. Voeg de witte wijn toe en laat zonder deksel 10 à 15 min. sudderen. Werk af met de fijngesnipperde peterselie.

  7. Venkelrijst:
  8. Laat de fijngesnipperde sjalot glazig worden in de boter en de olijfolie.

  9. Voeg de heel fijn gesneden venkel toe en roer om.

  10. Doe er de rijst bij en stoof tot hij glazig wordt.

  11. Voeg 3 koppen water toe en kruid met tijm, laurier, peper en zout.

  12. Laat 20 min. koken (1).

  13. Roggenvleugels:
  14. Leg de diepgevroren roggenvleugels ± 2 u in azijnwater.

  15. Dep ze met keukenpapier goed droog.

  16. Bak de roggenvleugels 5 min. aan elke zijde in de hete boter.

  17. Afwerking:
  18. Omring de roggenvleugels met een groentekrans en serveer met de rijst. Versier met een schijfje citroen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 639 kcal
Vet 21.2 g
Koolhydraat 55 g
Eiwit 52.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Les Lauriers A.C. Muscadet de Sèvre et Maine, sur lie Wijn Château Les Pourraques A.C. Coteaux Varois en Provence

Bekijk het recept digitaal