Romige pastaschotel met prei, spek en kastanjechampignons
Romige pastaschotel met prei, spek en kastanjechampignons

Romige pastaschotel met prei, spek en kastanjechampignons

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 738 kcal
Vet 20.6 g
Verzadigd vet 7.5 g
Koolhydraat 80.7 g
Suiker 10.1 g
Vezel 8 g
Eiwit 28.4 g
Zout 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de preien in fijne ringen.

  4. Bereiding:
  5. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de spekblokjes 2 min. Voeg de champignons toe en roerbak 5 min. Haal uit de pan en zet opzij.

  6. Doe de prei in dezelfde kookpot en stoof 5 min. Kruid met de tijm en overgiet met de room. Laat nog 5 min. garen. Voeg de champignons, het spek en de mosterd toe en roer goed. Kruid met peper en zout.

  7. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Afwerking:
  9. Verdeel de pasta over de borden en lepel er de groente-spekmengeling over

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 15 min. 1 Snij 100 g preiwit in fijne ringen en kook samen met 30 g gesneden kastanjechampignons en 30 g cavatappi 10 min. in water. Giet af. 2 Mix alle ingrediënten tot een gladde puree en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de preien in fijne ringen.

  4. Bereiding:
  5. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de spekblokjes 2 min. Voeg de champignons toe en roerbak 5 min. Haal uit de pan en zet opzij.

  6. Doe de prei in dezelfde kookpot en stoof 5 min. Kruid met de tijm en overgiet met de room. Laat nog 5 min. garen. Voeg de champignons, het spek en de mosterd toe en roer goed. Kruid met peper en zout.

  7. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Afwerking:
  9. Verdeel de pasta over de borden en lepel er de groente-spekmengeling over

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 15 min. 1 Snij 100 g preiwit in fijne ringen en kook samen met 30 g gesneden kastanjechampignons en 30 g cavatappi 10 min. in water. Giet af. 2 Mix alle ingrediënten tot een gladde puree en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 738 kcal
Vet 20.6 g
Verzadigd vet 7.5 g
Koolhydraat 80.7 g
Suiker 10.1 g
Vezel 8 g
Eiwit 28.4 g
Zout 2.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Maredsous Tripel Blond abdijbier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône Milieubewuste teel

Bekijk het recept digitaal