- Bewaar

- Bewaar
Rosbief met witloofslaatje en aardappelblokjes
Onze drankensuggesties
Bier Delirium Tremens Sterk blond bier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + 1 u. marineren)
-
Rasp de rodekool fijn en giet er de frambozenazijn over. Kruid met het laurierblaadje, de tijm en de kruidnagels en laat 1 u. marineren in de koelkast. Roer halverwege eens om.
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in fijne reepjes.
-
Snipper het knoflook en de peterselie fijn en meng onder 1 eetl. boter.
-
Snij de vijgen in fijne reepjes
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de rosbief aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Leg in een ovenschaal en smeer de bovenkant in met de kruidenboter. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Doe intussen de veldsla in een grote kom en meng er het witloof en de reepjes vijgen onder.
-
Bak de diepgevroren aardappelblokjes 3 à 4 min. in de friteuse op 180 °C.
-
Haal de rosbief uit de ovenschaal en voeg 1 dl water toe. Schraap de braadresten los met een houten lepel.
-
Afwerking:
-
Verdeel de aardappelblokjes, het witloofslaatje en de gemarineerde rodekool over de borden. Snij het vlees in sneetjes en serveer met het braadvocht.
Onze drankensuggesties
Bier Delirium Tremens Sterk blond bier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + 1 u. marineren)
-
Rasp de rodekool fijn en giet er de frambozenazijn over. Kruid met het laurierblaadje, de tijm en de kruidnagels en laat 1 u. marineren in de koelkast. Roer halverwege eens om.
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in fijne reepjes.
-
Snipper het knoflook en de peterselie fijn en meng onder 1 eetl. boter.
-
Snij de vijgen in fijne reepjes
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de rosbief aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Leg in een ovenschaal en smeer de bovenkant in met de kruidenboter. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Doe intussen de veldsla in een grote kom en meng er het witloof en de reepjes vijgen onder.
-
Bak de diepgevroren aardappelblokjes 3 à 4 min. in de friteuse op 180 °C.
-
Haal de rosbief uit de ovenschaal en voeg 1 dl water toe. Schraap de braadresten los met een houten lepel.
-
Afwerking:
-
Verdeel de aardappelblokjes, het witloofslaatje en de gemarineerde rodekool over de borden. Snij het vlees in sneetjes en serveer met het braadvocht.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Delirium Tremens Sterk blond bier