Scampi-taboulé met venkel en appel
Scampi-taboulé met venkel en appel

Scampi-taboulé met venkel en appel

1 u. 20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 709 kcal
Vet 34.2 g
Koolhydraat 70.5 g
Eiwit 27.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 45 min. + afkoelen)

  3. Laat de scampi's volledig ontdooien. Pel ze en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.

  4. Doe het tarwegriesmeel in een kom en overgiet met lichtgezouten kokend water. Laat 7 min. zwellen. Maak los met een vork en roer er 6 eetl. olijfolie onder. Laat afkoelen.

  5. Snij intussen de venkelknollen doormidden en verwijder de harde kern. Snij in flinterdunne reepjes.

  6. Snij de selder in blokjes.

  7. Pers de citroenen. Schil de appel, snij eerst in plakjes en dan in fijne reepjes. Besprenkel met de helft van het citroensap.

  8. Snij de tomaten in blokjes.

  9. Pers de knoflookteentjes. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak het geperste knoflook 1 min. Voeg de scampi's toe en roerbak 4 min. tot ze mooi kleuren en net gaar zijn. Kruid met de cayennepeper, peper en zout. Laat afkoelen.

  10. Snipper de dille, de rucola en de lente-uitjes fijn.

  11. Rooster de pijnboompitten kort goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  12. Bereiding:
  13. Maak de taboulé: meng het afgekoelde tarwegriesmeel met de rest van het citroensap en de walnotenolie. Kruid met peper en zout.

  14. Voeg de fijngesnipperde dille, rucola en lente-ui toe en roer goed.

  15. Meng er de reepjes venkel, de blokjes selder, de reepjes appel en de tomatenblokjes voorzichtig onder.

  16. Verdeel de scampi's over de taboulé en bestrooi met de pijnboompitten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 45 min. + afkoelen)

  3. Laat de scampi's volledig ontdooien. Pel ze en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.

  4. Doe het tarwegriesmeel in een kom en overgiet met lichtgezouten kokend water. Laat 7 min. zwellen. Maak los met een vork en roer er 6 eetl. olijfolie onder. Laat afkoelen.

  5. Snij intussen de venkelknollen doormidden en verwijder de harde kern. Snij in flinterdunne reepjes.

  6. Snij de selder in blokjes.

  7. Pers de citroenen. Schil de appel, snij eerst in plakjes en dan in fijne reepjes. Besprenkel met de helft van het citroensap.

  8. Snij de tomaten in blokjes.

  9. Pers de knoflookteentjes. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak het geperste knoflook 1 min. Voeg de scampi's toe en roerbak 4 min. tot ze mooi kleuren en net gaar zijn. Kruid met de cayennepeper, peper en zout. Laat afkoelen.

  10. Snipper de dille, de rucola en de lente-uitjes fijn.

  11. Rooster de pijnboompitten kort goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  12. Bereiding:
  13. Maak de taboulé: meng het afgekoelde tarwegriesmeel met de rest van het citroensap en de walnotenolie. Kruid met peper en zout.

  14. Voeg de fijngesnipperde dille, rucola en lente-ui toe en roer goed.

  15. Meng er de reepjes venkel, de blokjes selder, de reepjes appel en de tomatenblokjes voorzichtig onder.

  16. Verdeel de scampi's over de taboulé en bestrooi met de pijnboompitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 709 kcal
Vet 34.2 g
Koolhydraat 70.5 g
Eiwit 27.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Tarapacá Sauvignon Blanc - D.O. Maipo Valley - Chili Riesling Classic - Rudolf Müller - Q.b.A. Pfalz - Duitsland

Bekijk het recept digitaal