Scampisoep met lookbroodjes
Scampisoep met lookbroodjes

Scampisoep met lookbroodjes

25 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 698 kcal
Vet 25 g
Koolhydraat 86.4 g
Eiwit 31.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Leg de diepgevroren scampi's 2 min. in een kom heet water, zodat u ze gemakkelijk kunt pellen.

  3. Snij de diepgevroren bloemkoolroosjes in kleine stukken.

  4. Bereiding:
  5. Breng de kreeftensoep met evenveel water zachtjes aan de kook.

  6. Kruid de gepelde scampi's met peper en een weinig zout.

  7. Voeg vervolgens de kleine bloemkoolroosjes toe en de scampi's. Laat 5 min. zachtjes doorkoken. Werk af met de peterselie.

  8. Voor de lookbroodjes mengt u de boter met de 3 geperste teentjes knoflook en 1 eetl. fijngehakte peterselie.

  9. Snij het stokbrood in de lengte middendoor en smeer er de lookboter op. Verdeel het brood in porties en laat het enkele minuten kleuren onder de grill.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Leg de diepgevroren scampi's 2 min. in een kom heet water, zodat u ze gemakkelijk kunt pellen.

  3. Snij de diepgevroren bloemkoolroosjes in kleine stukken.

  4. Bereiding:
  5. Breng de kreeftensoep met evenveel water zachtjes aan de kook.

  6. Kruid de gepelde scampi's met peper en een weinig zout.

  7. Voeg vervolgens de kleine bloemkoolroosjes toe en de scampi's. Laat 5 min. zachtjes doorkoken. Werk af met de peterselie.

  8. Voor de lookbroodjes mengt u de boter met de 3 geperste teentjes knoflook en 1 eetl. fijngehakte peterselie.

  9. Snij het stokbrood in de lengte middendoor en smeer er de lookboter op. Verdeel het brood in porties en laat het enkele minuten kleuren onder de grill.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 698 kcal
Vet 25 g
Koolhydraat 86.4 g
Eiwit 31.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn A.C. Tavel Grote rosé uit het

Bekijk het recept digitaal