Scharfilet met biersabayon
Scharfilet met biersabayon

Scharfilet met biersabayon

35 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 328 kcal
Vet 17.2 g
Koolhydraat 10.5 g
Eiwit 25.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de scharfilets volledig ontdooien, dep goed droog en wentel ze door de bloem.

  3. Snij de ham in fijne reepjes.

  4. Pers de helft van de limoen uit en vang het sap op. Snij de andere helft in 4 schijfjes.

  5. Bereiding:
  6. Bak de hamreepjes in een pan met antiaanbaklaag tot ze krokant zijn.

  7. Smelt de boter in een pan tot ze goudbruin ziet. Bak de scharfilets gedurende 3 min. aan elke zijde. Draai slechts één keer om en kruid met peper en zout.

  8. Klop de eidooiers samen met de fijne suiker in een steelpannetje. Plaats het pannetje in een grotere pot met warm water (au bain-marie) en giet er voorzichtig het bier bij in een fijne straal. Voeg het limoensap toe en blijf kloppen tot het geheel schuimig wordt (± 10 min.). Opgepast: het water mag niet koken.

  9. Afwerking:
  10. Schik een scharfilet op elk bord en versier met een schijfje limoen en enkele reepjes ham. Lepel er de biersabayon rond.

Tip

TIP Voor wat extra kleur serveert u dit gerecht met broccoliroosjes. TIP sabayon Sabayon is van oorsprong een zoet Italiaans dessert, maar u kan het ook serveren als hartige saus. Als u enkele basisregels in acht neemt, is deze saus makkelijk klaar te maken. 1 Klop de eidooiers en de suiker goed los. 2 Op het vuur: liefst au bain-marie, zo is de temperatuur niet te hoog. Tel een tiental minuten, omdat de verwarming geleidelijk gebeurt. Als u rechtstreeks op het vuur werkt, verwarmt u het mengsel heel zachtjes in een kookpot met een dikke bodem om te voorkomen dat het schift. 3 Klop de sabayon zonder ophouden met een garde. 4 Serveer onmiddellijk zodra hij gebonden, schuimig en licht is.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de scharfilets volledig ontdooien, dep goed droog en wentel ze door de bloem.

  3. Snij de ham in fijne reepjes.

  4. Pers de helft van de limoen uit en vang het sap op. Snij de andere helft in 4 schijfjes.

  5. Bereiding:
  6. Bak de hamreepjes in een pan met antiaanbaklaag tot ze krokant zijn.

  7. Smelt de boter in een pan tot ze goudbruin ziet. Bak de scharfilets gedurende 3 min. aan elke zijde. Draai slechts één keer om en kruid met peper en zout.

  8. Klop de eidooiers samen met de fijne suiker in een steelpannetje. Plaats het pannetje in een grotere pot met warm water (au bain-marie) en giet er voorzichtig het bier bij in een fijne straal. Voeg het limoensap toe en blijf kloppen tot het geheel schuimig wordt (± 10 min.). Opgepast: het water mag niet koken.

  9. Afwerking:
  10. Schik een scharfilet op elk bord en versier met een schijfje limoen en enkele reepjes ham. Lepel er de biersabayon rond.

Tip

TIP Voor wat extra kleur serveert u dit gerecht met broccoliroosjes. TIP sabayon Sabayon is van oorsprong een zoet Italiaans dessert, maar u kan het ook serveren als hartige saus. Als u enkele basisregels in acht neemt, is deze saus makkelijk klaar te maken. 1 Klop de eidooiers en de suiker goed los. 2 Op het vuur: liefst au bain-marie, zo is de temperatuur niet te hoog. Tel een tiental minuten, omdat de verwarming geleidelijk gebeurt. Als u rechtstreeks op het vuur werkt, verwarmt u het mengsel heel zachtjes in een kookpot met een dikke bodem om te voorkomen dat het schift. 3 Klop de sabayon zonder ophouden met een garde. 4 Serveer onmiddellijk zodra hij gebonden, schuimig en licht is.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 328 kcal
Vet 17.2 g
Koolhydraat 10.5 g
Eiwit 25.2 g

Bekijk het recept digitaal