- Bewaar

- Bewaar
Scharfilet met biersabayon
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de scharfilets volledig ontdooien, dep goed droog en wentel ze door de bloem.
-
Snij de ham in fijne reepjes.
-
Pers de helft van de limoen uit en vang het sap op. Snij de andere helft in 4 schijfjes.
-
Bereiding:
-
Bak de hamreepjes in een pan met antiaanbaklaag tot ze krokant zijn.
-
Smelt de boter in een pan tot ze goudbruin ziet. Bak de scharfilets gedurende 3 min. aan elke zijde. Draai slechts één keer om en kruid met peper en zout.
-
Klop de eidooiers samen met de fijne suiker in een steelpannetje. Plaats het pannetje in een grotere pot met warm water (au bain-marie) en giet er voorzichtig het bier bij in een fijne straal. Voeg het limoensap toe en blijf kloppen tot het geheel schuimig wordt (± 10 min.). Opgepast: het water mag niet koken.
-
Afwerking:
-
Schik een scharfilet op elk bord en versier met een schijfje limoen en enkele reepjes ham. Lepel er de biersabayon rond.
TIP Voor wat extra kleur serveert u dit gerecht met broccoliroosjes. TIP sabayon Sabayon is van oorsprong een zoet Italiaans dessert, maar u kan het ook serveren als hartige saus. Als u enkele basisregels in acht neemt, is deze saus makkelijk klaar te maken. 1 Klop de eidooiers en de suiker goed los. 2 Op het vuur: liefst au bain-marie, zo is de temperatuur niet te hoog. Tel een tiental minuten, omdat de verwarming geleidelijk gebeurt. Als u rechtstreeks op het vuur werkt, verwarmt u het mengsel heel zachtjes in een kookpot met een dikke bodem om te voorkomen dat het schift. 3 Klop de sabayon zonder ophouden met een garde. 4 Serveer onmiddellijk zodra hij gebonden, schuimig en licht is.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de scharfilets volledig ontdooien, dep goed droog en wentel ze door de bloem.
-
Snij de ham in fijne reepjes.
-
Pers de helft van de limoen uit en vang het sap op. Snij de andere helft in 4 schijfjes.
-
Bereiding:
-
Bak de hamreepjes in een pan met antiaanbaklaag tot ze krokant zijn.
-
Smelt de boter in een pan tot ze goudbruin ziet. Bak de scharfilets gedurende 3 min. aan elke zijde. Draai slechts één keer om en kruid met peper en zout.
-
Klop de eidooiers samen met de fijne suiker in een steelpannetje. Plaats het pannetje in een grotere pot met warm water (au bain-marie) en giet er voorzichtig het bier bij in een fijne straal. Voeg het limoensap toe en blijf kloppen tot het geheel schuimig wordt (± 10 min.). Opgepast: het water mag niet koken.
-
Afwerking:
-
Schik een scharfilet op elk bord en versier met een schijfje limoen en enkele reepjes ham. Lepel er de biersabayon rond.
TIP Voor wat extra kleur serveert u dit gerecht met broccoliroosjes. TIP sabayon Sabayon is van oorsprong een zoet Italiaans dessert, maar u kan het ook serveren als hartige saus. Als u enkele basisregels in acht neemt, is deze saus makkelijk klaar te maken. 1 Klop de eidooiers en de suiker goed los. 2 Op het vuur: liefst au bain-marie, zo is de temperatuur niet te hoog. Tel een tiental minuten, omdat de verwarming geleidelijk gebeurt. Als u rechtstreeks op het vuur werkt, verwarmt u het mengsel heel zachtjes in een kookpot met een dikke bodem om te voorkomen dat het schift. 3 Klop de sabayon zonder ophouden met een garde. 4 Serveer onmiddellijk zodra hij gebonden, schuimig en licht is.