Scharfilets met kruiden
Scharfilets met kruiden

Scharfilets met kruiden

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 345 kcal
Vet 12.7 g
Koolhydraat 5 g
Eiwit 21.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng 8 dl water aan de kook met daarin 6 dl witte wijn, de doorgesneden gepelde citroen en de diepvriesgroenten. Kruid met tijm, laurier, peper en zout (1).

  3. Laat 5 min. zachtjes koken en leg er de diepgevroren visfilets in. Laat nog 2 min. koken, zet het vuur af en zet het deksel op de pan.

  4. Bereid intussen de saus: laat de fijngesnipperde sjalotten zachtjes stoven in een braadpan tot ze glazig zijn (niet laten kleuren). Voeg 1,5 dl (of 10 eetl.) dragonazijn en 1,5 dl witte wijn toe. Laat inkoken op een hevig vuur tot alle vocht verdampt is.

  5. Voeg nu 4 dl kookvocht toe en laat nog 5 min. verder koken. Voeg de room toe, kruid met peper en zout en laat inkoken tot u een mooi gebonden saus bekomt.

  6. Wrijf de gedroogde kruiden fijn en voeg ze, samen met de diepgevroren bolletjes kervel, bij de saus.

  7. Afwerking:
  8. Dien op met gekookte aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng 8 dl water aan de kook met daarin 6 dl witte wijn, de doorgesneden gepelde citroen en de diepvriesgroenten. Kruid met tijm, laurier, peper en zout (1).

  3. Laat 5 min. zachtjes koken en leg er de diepgevroren visfilets in. Laat nog 2 min. koken, zet het vuur af en zet het deksel op de pan.

  4. Bereid intussen de saus: laat de fijngesnipperde sjalotten zachtjes stoven in een braadpan tot ze glazig zijn (niet laten kleuren). Voeg 1,5 dl (of 10 eetl.) dragonazijn en 1,5 dl witte wijn toe. Laat inkoken op een hevig vuur tot alle vocht verdampt is.

  5. Voeg nu 4 dl kookvocht toe en laat nog 5 min. verder koken. Voeg de room toe, kruid met peper en zout en laat inkoken tot u een mooi gebonden saus bekomt.

  6. Wrijf de gedroogde kruiden fijn en voeg ze, samen met de diepgevroren bolletjes kervel, bij de saus.

  7. Afwerking:
  8. Dien op met gekookte aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 345 kcal
Vet 12.7 g
Koolhydraat 5 g
Eiwit 21.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Hardys Crest - Australië Chardonnay - Sauvignon Blanc

Bekijk het recept digitaal