Sint-jakobsnoten met witloof en prei
Sint-jakobsnoten met witloof en prei

Sint-jakobsnoten met witloof en prei

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 293 kcal
Vet 18.7 g
Koolhydraat 12.4 g
Eiwit 13 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij het witloof en preiwit in lange fijne reepjes.

  4. Snij het preigroen fijn.

  5. Snij de ongeschilde appel in fijne reepjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak het preiwit 3 min. Voeg het witloof toe en roerbak nog ± 3 min.

  8. Giet er de witte wijn over en meng er de appelreepjes onder.

  9. Voeg de room toe en kruid met peper en zout.

  10. Leg er de diepgevroren sint-jakobsnoten op en laat ± 5 min. op een zacht vuur garen.

  11. Bak ondertussen het preigroen 1 à 2 min. in een frituurpan op 175 °C. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi licht met zout.

  12. Meng de pesto verde onder de groentemengeling.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de pesto-groentemengeling over de borden en leg er de sint-jakobsnoten op. Garneer met de gefrituurde prei.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij het witloof en preiwit in lange fijne reepjes.

  4. Snij het preigroen fijn.

  5. Snij de ongeschilde appel in fijne reepjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak het preiwit 3 min. Voeg het witloof toe en roerbak nog ± 3 min.

  8. Giet er de witte wijn over en meng er de appelreepjes onder.

  9. Voeg de room toe en kruid met peper en zout.

  10. Leg er de diepgevroren sint-jakobsnoten op en laat ± 5 min. op een zacht vuur garen.

  11. Bak ondertussen het preigroen 1 à 2 min. in een frituurpan op 175 °C. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi licht met zout.

  12. Meng de pesto verde onder de groentemengeling.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de pesto-groentemengeling over de borden en leg er de sint-jakobsnoten op. Garneer met de gefrituurde prei.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 293 kcal
Vet 18.7 g
Koolhydraat 12.4 g
Eiwit 13 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Nobilo Orca Bay | Sauvignon Blanc | Nieuw-Zeeland Pinot Blanc `Réserve Particulière' | A.O.P. Alsace | Wolfberger

Bekijk het recept digitaal