Sint-jakobsnoten op spinaziebed
Sint-jakobsnoten op spinaziebed

Sint-jakobsnoten op spinaziebed

25 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 367 kcal
Vet 27.6 g
Koolhydraat 11.7 g
Eiwit 13 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de sint-jakobsnoten oppervlakkig ontdooien, zodat u er het oranje koraal kan afsnijden.

  3. Bereiding:
  4. Stoof de diepgevroren spinazie in wat boter (± 10 min.) en voeg 3 eetl. room toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en laat 10 min. zachtjes doorstoven (1).

  5. Laat in een andere pan de boter goudbruin kleuren en leg er de sint-jakobsnoten naast elkaar in (zonder het koraal). Bestrooi met de fijngesnipperde sjalotten en kruid met peper en zout.

  6. Doordat ze verder ontdooien, smoren de sint-jakobsnoten in hun eigen vocht gaar. Laat afgedekt zachtjes garen (± 6 min.). Draai ze halfweg voorzichtig om en voeg in de laatste minuut van de kooktijd het koraal toe.

  7. Haal de sint-jakobsnoten uit de pan en hou ze warm in de oven. Verwarm tegelijk ook de fleurons in de oven (4 min.).

  8. Giet de witte wijn en het citroensap bij het kookvocht en laat op een hevig vuur inkoken. Kruid met paprika en cayennepeper. Voeg de rest van de room toe en laat goed doorkoken, zodat de saus kan indikken.

  9. Schep op elk bord 2 lepels spinazie, schik daarop de sint-jakobsnoten (hou de mooiste koralen apart) en schep er een lepel saus over.

  10. Afwerking:
  11. Versier met het oranje koraal en leg op elk bord enkele fleurons.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de sint-jakobsnoten oppervlakkig ontdooien, zodat u er het oranje koraal kan afsnijden.

  3. Bereiding:
  4. Stoof de diepgevroren spinazie in wat boter (± 10 min.) en voeg 3 eetl. room toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en laat 10 min. zachtjes doorstoven (1).

  5. Laat in een andere pan de boter goudbruin kleuren en leg er de sint-jakobsnoten naast elkaar in (zonder het koraal). Bestrooi met de fijngesnipperde sjalotten en kruid met peper en zout.

  6. Doordat ze verder ontdooien, smoren de sint-jakobsnoten in hun eigen vocht gaar. Laat afgedekt zachtjes garen (± 6 min.). Draai ze halfweg voorzichtig om en voeg in de laatste minuut van de kooktijd het koraal toe.

  7. Haal de sint-jakobsnoten uit de pan en hou ze warm in de oven. Verwarm tegelijk ook de fleurons in de oven (4 min.).

  8. Giet de witte wijn en het citroensap bij het kookvocht en laat op een hevig vuur inkoken. Kruid met paprika en cayennepeper. Voeg de rest van de room toe en laat goed doorkoken, zodat de saus kan indikken.

  9. Schep op elk bord 2 lepels spinazie, schik daarop de sint-jakobsnoten (hou de mooiste koralen apart) en schep er een lepel saus over.

  10. Afwerking:
  11. Versier met het oranje koraal en leg op elk bord enkele fleurons.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 367 kcal
Vet 27.6 g
Koolhydraat 11.7 g
Eiwit 13 g

Bekijk het recept digitaal