Speculoosbrood
Speculoosbrood

Speculoosbrood

Ontbijt
1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 4064 kcal
Vet 171.9 g
Koolhydraat 550.3 g
Eiwit 75.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Verwarm de melk tot ze lauw is. Verkruimel er de verse gist over. Roer tot de gist volledig is opgelost.

  4. Hak de speculoos grof.

  5. Bereiding:
  6. Doe de bloem in een grote mengkom, maak een kuiltje in het midden en strooi er het zout langs de rand van de kom in.

  7. Giet het lauwe gistmengsel in het kuiltje. Voeg de suiker, 75 g boter en 1 eigeel toe.

  8. Meng goed met uw handen en kneed ± 10 min. tot u een deegbol hebt. Leg de deegbol in een grote mengkom en bedek de kom met vershoudfolie of een keukenhanddoek. Laat 30 min. rijzen op kamertemperatuur.

  9. Verwarm intussen de oven voor op 200 °C.

  10. Beboter een rechthoekige cakevorm (1 eetl.).

  11. Kneed het deeg nog 2 min. Duw het dan plat in de vorm van een rechthoek. Besmeer met de speculoospasta en bestrooi met de stukjes speculoos. Rol op en vorm tot een rechthoekig broodje. Dek opnieuw af en laat nog eens 40 min. rijzen op kamertemperatuur.

  12. Meng de andere eidooier met 1 eetl. water en bestrijk er voorzichtig de bovenkant van het deeg mee. Leg het deeg in de cakevorm en bak 40 à 45 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Verwarm de melk tot ze lauw is. Verkruimel er de verse gist over. Roer tot de gist volledig is opgelost.

  4. Hak de speculoos grof.

  5. Bereiding:
  6. Doe de bloem in een grote mengkom, maak een kuiltje in het midden en strooi er het zout langs de rand van de kom in.

  7. Giet het lauwe gistmengsel in het kuiltje. Voeg de suiker, 75 g boter en 1 eigeel toe.

  8. Meng goed met uw handen en kneed ± 10 min. tot u een deegbol hebt. Leg de deegbol in een grote mengkom en bedek de kom met vershoudfolie of een keukenhanddoek. Laat 30 min. rijzen op kamertemperatuur.

  9. Verwarm intussen de oven voor op 200 °C.

  10. Beboter een rechthoekige cakevorm (1 eetl.).

  11. Kneed het deeg nog 2 min. Duw het dan plat in de vorm van een rechthoek. Besmeer met de speculoospasta en bestrooi met de stukjes speculoos. Rol op en vorm tot een rechthoekig broodje. Dek opnieuw af en laat nog eens 40 min. rijzen op kamertemperatuur.

  12. Meng de andere eidooier met 1 eetl. water en bestrijk er voorzichtig de bovenkant van het deeg mee. Leg het deeg in de cakevorm en bak 40 à 45 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 4064 kcal
Vet 171.9 g
Koolhydraat 550.3 g
Eiwit 75.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

andere Graindor-koffie Mokka

Bekijk het recept digitaal