- Bewaar

- Bewaar
Speculoosbrood
Onze drankensuggesties
andere Graindor-koffie Mokka
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Verwarm de melk tot ze lauw is. Verkruimel er de verse gist over. Roer tot de gist volledig is opgelost.
-
Hak de speculoos grof.
-
Bereiding:
-
Doe de bloem in een grote mengkom, maak een kuiltje in het midden en strooi er het zout langs de rand van de kom in.
-
Giet het lauwe gistmengsel in het kuiltje. Voeg de suiker, 75 g boter en 1 eigeel toe.
-
Meng goed met uw handen en kneed ± 10 min. tot u een deegbol hebt. Leg de deegbol in een grote mengkom en bedek de kom met vershoudfolie of een keukenhanddoek. Laat 30 min. rijzen op kamertemperatuur.
-
Verwarm intussen de oven voor op 200 °C.
-
Beboter een rechthoekige cakevorm (1 eetl.).
-
Kneed het deeg nog 2 min. Duw het dan plat in de vorm van een rechthoek. Besmeer met de speculoospasta en bestrooi met de stukjes speculoos. Rol op en vorm tot een rechthoekig broodje. Dek opnieuw af en laat nog eens 40 min. rijzen op kamertemperatuur.
-
Meng de andere eidooier met 1 eetl. water en bestrijk er voorzichtig de bovenkant van het deeg mee. Leg het deeg in de cakevorm en bak 40 à 45 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
Onze drankensuggesties
andere Graindor-koffie Mokka
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Verwarm de melk tot ze lauw is. Verkruimel er de verse gist over. Roer tot de gist volledig is opgelost.
-
Hak de speculoos grof.
-
Bereiding:
-
Doe de bloem in een grote mengkom, maak een kuiltje in het midden en strooi er het zout langs de rand van de kom in.
-
Giet het lauwe gistmengsel in het kuiltje. Voeg de suiker, 75 g boter en 1 eigeel toe.
-
Meng goed met uw handen en kneed ± 10 min. tot u een deegbol hebt. Leg de deegbol in een grote mengkom en bedek de kom met vershoudfolie of een keukenhanddoek. Laat 30 min. rijzen op kamertemperatuur.
-
Verwarm intussen de oven voor op 200 °C.
-
Beboter een rechthoekige cakevorm (1 eetl.).
-
Kneed het deeg nog 2 min. Duw het dan plat in de vorm van een rechthoek. Besmeer met de speculoospasta en bestrooi met de stukjes speculoos. Rol op en vorm tot een rechthoekig broodje. Dek opnieuw af en laat nog eens 40 min. rijzen op kamertemperatuur.
-
Meng de andere eidooier met 1 eetl. water en bestrijk er voorzichtig de bovenkant van het deeg mee. Leg het deeg in de cakevorm en bak 40 à 45 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
andere Graindor-koffie Mokka