- Bewaar

- Bewaar
Spinazieburgers met rijst en kerstomatensla
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Breng 4 dl lichtgezouten water aan de kook en doe er de linzen met het bouillonblokje en het laurierblaadje in en laat gedurende 20 min. koken.
-
Voeg de basmatirijst toe en laat op een zeer zacht vuur nog gedurende 20 min. zachtjes koken.
-
Snij de kerstomaatjes, de komkommer en de lente-uitjes in stukjes.
-
Snipper de koriander fijn.
-
Snipper de ui en bak samen met de diepgevroren spinazie gedurende 5 min. in 1 eetl. olijfolie . Roer regelmatig om.
-
Bereiding:
-
Klop de eieren los en meng met de spinaziebereiding, de bloem, het kerriepoeder, peper en zout, de gekookte linzen met rijst, de rozijnen, het paprikapoeder en de cayennepeper.
-
Doe telkens 1 eetlepel van dit mengsel in 1 eetl. hete olijfolie, druk een beetje plat en bak de burgers 2 min. aan elke kant.
-
Meng de tomaatjes, de komkommer en de lente-uitjes met de yoghurt, de azijn, de komijn, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Bestrooi het slaatje met koriander en dien op met de spinazieburgers.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Breng 4 dl lichtgezouten water aan de kook en doe er de linzen met het bouillonblokje en het laurierblaadje in en laat gedurende 20 min. koken.
-
Voeg de basmatirijst toe en laat op een zeer zacht vuur nog gedurende 20 min. zachtjes koken.
-
Snij de kerstomaatjes, de komkommer en de lente-uitjes in stukjes.
-
Snipper de koriander fijn.
-
Snipper de ui en bak samen met de diepgevroren spinazie gedurende 5 min. in 1 eetl. olijfolie . Roer regelmatig om.
-
Bereiding:
-
Klop de eieren los en meng met de spinaziebereiding, de bloem, het kerriepoeder, peper en zout, de gekookte linzen met rijst, de rozijnen, het paprikapoeder en de cayennepeper.
-
Doe telkens 1 eetlepel van dit mengsel in 1 eetl. hete olijfolie, druk een beetje plat en bak de burgers 2 min. aan elke kant.
-
Meng de tomaatjes, de komkommer en de lente-uitjes met de yoghurt, de azijn, de komijn, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Bestrooi het slaatje met koriander en dien op met de spinazieburgers.