Spinazieburgers met rijst en kerstomatensla
Spinazieburgers met rijst en kerstomatensla

Spinazieburgers met rijst en kerstomatensla

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 422 kcal
Vet 20.6 g
Koolhydraat 43.8 g
Eiwit 15.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Breng 4 dl lichtgezouten water aan de kook en doe er de linzen met het bouillonblokje en het laurierblaadje in en laat gedurende 20 min. koken.

  3. Voeg de basmatirijst toe en laat op een zeer zacht vuur nog gedurende 20 min. zachtjes koken.

  4. Snij de kerstomaatjes, de komkommer en de lente-uitjes in stukjes.

  5. Snipper de koriander fijn.

  6. Snipper de ui en bak samen met de diepgevroren spinazie gedurende 5 min. in 1 eetl. olijfolie . Roer regelmatig om.

  7. Bereiding:
  8. Klop de eieren los en meng met de spinaziebereiding, de bloem, het kerriepoeder, peper en zout, de gekookte linzen met rijst, de rozijnen, het paprikapoeder en de cayennepeper.

  9. Doe telkens 1 eetlepel van dit mengsel in 1 eetl. hete olijfolie, druk een beetje plat en bak de burgers 2 min. aan elke kant.

  10. Meng de tomaatjes, de komkommer en de lente-uitjes met de yoghurt, de azijn, de komijn, peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Bestrooi het slaatje met koriander en dien op met de spinazieburgers.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Breng 4 dl lichtgezouten water aan de kook en doe er de linzen met het bouillonblokje en het laurierblaadje in en laat gedurende 20 min. koken.

  3. Voeg de basmatirijst toe en laat op een zeer zacht vuur nog gedurende 20 min. zachtjes koken.

  4. Snij de kerstomaatjes, de komkommer en de lente-uitjes in stukjes.

  5. Snipper de koriander fijn.

  6. Snipper de ui en bak samen met de diepgevroren spinazie gedurende 5 min. in 1 eetl. olijfolie . Roer regelmatig om.

  7. Bereiding:
  8. Klop de eieren los en meng met de spinaziebereiding, de bloem, het kerriepoeder, peper en zout, de gekookte linzen met rijst, de rozijnen, het paprikapoeder en de cayennepeper.

  9. Doe telkens 1 eetlepel van dit mengsel in 1 eetl. hete olijfolie, druk een beetje plat en bak de burgers 2 min. aan elke kant.

  10. Meng de tomaatjes, de komkommer en de lente-uitjes met de yoghurt, de azijn, de komijn, peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Bestrooi het slaatje met koriander en dien op met de spinazieburgers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 422 kcal
Vet 20.6 g
Koolhydraat 43.8 g
Eiwit 15.4 g

Bekijk het recept digitaal