- Bewaar

- Bewaar
Stoofpot met zuiderse toets
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Snipper de uien en de knoflookteentjes fijn.
-
Hak de rode pepertjes fijn.
-
Snij de aubergines en de courgettes in blokjes van 2 cm. Kruid met peper en zout en besprenkel met 4 eetl. olijfolie. Meng goed en verdeel de groenten over een bakplaat.
-
Laat de kikkererwten uitlekken.
-
Plet de korianderbolletjes met de platte kant van een breed mes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.
-
Verhit 3 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak de stukken vlees aan alle kanten goudbruin. Haal uit de kookpot. Doe nog 1 eetl. olijfolie in de pot. Stoof de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig en voeg de fijngehakte rode pepertjes toe.
-
Doe het vlees terug in de kookpot samen met de gepelde tomaten, de geplette korianderbolletjes, de komijnzaadjes en de kaneelstokjes. Overgiet met de groentebouillon en breng aan de kook. Dek af en laat 1 u. sudderen op een zacht vuur.
-
Gril ondertussen de aubergine- en courgetteblokjes 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Doe de uitgelekte kikkererwten en de geroosterde groenten bij het vlees en verwarm nog even. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Versier de borden met verse blaadjes koriander of platte peterselie. Geef er wat stokbrood bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Snipper de uien en de knoflookteentjes fijn.
-
Hak de rode pepertjes fijn.
-
Snij de aubergines en de courgettes in blokjes van 2 cm. Kruid met peper en zout en besprenkel met 4 eetl. olijfolie. Meng goed en verdeel de groenten over een bakplaat.
-
Laat de kikkererwten uitlekken.
-
Plet de korianderbolletjes met de platte kant van een breed mes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.
-
Verhit 3 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak de stukken vlees aan alle kanten goudbruin. Haal uit de kookpot. Doe nog 1 eetl. olijfolie in de pot. Stoof de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig en voeg de fijngehakte rode pepertjes toe.
-
Doe het vlees terug in de kookpot samen met de gepelde tomaten, de geplette korianderbolletjes, de komijnzaadjes en de kaneelstokjes. Overgiet met de groentebouillon en breng aan de kook. Dek af en laat 1 u. sudderen op een zacht vuur.
-
Gril ondertussen de aubergine- en courgetteblokjes 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Doe de uitgelekte kikkererwten en de geroosterde groenten bij het vlees en verwarm nog even. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Versier de borden met verse blaadjes koriander of platte peterselie. Geef er wat stokbrood bij.