Stoofpotje van everzwijn met witloof en verse vijgen
Stoofpotje van everzwijn met witloof en verse vijgen

Stoofpotje van everzwijn met witloof en verse vijgen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 547 kcal
Vet 16.7 g
Koolhydraat 32.1 g
Eiwit 53.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Rits de blaadjes van 1 takje tijm.

  5. Besmeer de sneetjes peperkoek met de mosterd.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een stoofpot en stoof de ui glazig. Voeg de everzwijnenragout toe en bak aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout en bestrooi met de bloem.

  8. Giet het bier langs de rand van de kookpot bij het vlees en leg er de peperkoek bovenop. Voeg 2 takjes tijm en de blaadjes laurier toe. Dek af en laat 1 u. sudderen op een zacht vuur.

  9. Laat intussen de gedroogde bospaddenstoelen 30 min. weken in heet water. Giet door een fijne zeef en hou 2 dl weekwater over. Spoel de paddenstoelen kort onder koud water.

  10. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in de lengte in 4.

  11. Voeg na 1 u. het witloof en de paddenstoelen toe aan het vlees, samen met het weekwater. Laat nog ± 30 min. sudderen. Kruid eventueel met peper en zout.

  12. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  13. Snij de vijgen in 4, maar snij niet volledig door. Schik ze in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Bestrooi met de afgeritste blaadjes tijm en kruid met peper en zout. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Verwijder de takjes tijm en de laurierblaadjes uit de stoofpot.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de stoofpot over de borden en werk af met een 1/2 takje tijm. Geef er de vijgen bij en serveer met kroketten.

Tip

Dit stoofpotje kan u al de dag voordien maken. Op het moment zelf hoeft u het alleen nog op te warmen op een zacht vuur.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Rits de blaadjes van 1 takje tijm.

  5. Besmeer de sneetjes peperkoek met de mosterd.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een stoofpot en stoof de ui glazig. Voeg de everzwijnenragout toe en bak aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout en bestrooi met de bloem.

  8. Giet het bier langs de rand van de kookpot bij het vlees en leg er de peperkoek bovenop. Voeg 2 takjes tijm en de blaadjes laurier toe. Dek af en laat 1 u. sudderen op een zacht vuur.

  9. Laat intussen de gedroogde bospaddenstoelen 30 min. weken in heet water. Giet door een fijne zeef en hou 2 dl weekwater over. Spoel de paddenstoelen kort onder koud water.

  10. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in de lengte in 4.

  11. Voeg na 1 u. het witloof en de paddenstoelen toe aan het vlees, samen met het weekwater. Laat nog ± 30 min. sudderen. Kruid eventueel met peper en zout.

  12. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  13. Snij de vijgen in 4, maar snij niet volledig door. Schik ze in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Bestrooi met de afgeritste blaadjes tijm en kruid met peper en zout. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Verwijder de takjes tijm en de laurierblaadjes uit de stoofpot.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de stoofpot over de borden en werk af met een 1/2 takje tijm. Geef er de vijgen bij en serveer met kroketten.

Tip

Dit stoofpotje kan u al de dag voordien maken. Op het moment zelf hoeft u het alleen nog op te warmen op een zacht vuur.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 547 kcal
Vet 16.7 g
Koolhydraat 32.1 g
Eiwit 53.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Rochefort 8 Donkere trappist Wijn Domaine Les Tourres A.O.P. Côtes du Rhône Villages Saint-Maurice

Bekijk het recept digitaal