- Bewaar

- Bewaar
Stoofpotje van everzwijn met witloof en verse vijgen
Onze drankensuggesties
Bier Rochefort 8 Donkere trappist Wijn Domaine Les Tourres A.O.P. Côtes du Rhône Villages Saint-Maurice
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de ui fijn.
-
Rits de blaadjes van 1 takje tijm.
-
Besmeer de sneetjes peperkoek met de mosterd.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een stoofpot en stoof de ui glazig. Voeg de everzwijnenragout toe en bak aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout en bestrooi met de bloem.
-
Giet het bier langs de rand van de kookpot bij het vlees en leg er de peperkoek bovenop. Voeg 2 takjes tijm en de blaadjes laurier toe. Dek af en laat 1 u. sudderen op een zacht vuur.
-
Laat intussen de gedroogde bospaddenstoelen 30 min. weken in heet water. Giet door een fijne zeef en hou 2 dl weekwater over. Spoel de paddenstoelen kort onder koud water.
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in de lengte in 4.
-
Voeg na 1 u. het witloof en de paddenstoelen toe aan het vlees, samen met het weekwater. Laat nog ± 30 min. sudderen. Kruid eventueel met peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij de vijgen in 4, maar snij niet volledig door. Schik ze in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Bestrooi met de afgeritste blaadjes tijm en kruid met peper en zout. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verwijder de takjes tijm en de laurierblaadjes uit de stoofpot.
-
Afwerking:
-
Verdeel de stoofpot over de borden en werk af met een 1/2 takje tijm. Geef er de vijgen bij en serveer met kroketten.
Dit stoofpotje kan u al de dag voordien maken. Op het moment zelf hoeft u het alleen nog op te warmen op een zacht vuur.
Onze drankensuggesties
Bier Rochefort 8 Donkere trappist Wijn Domaine Les Tourres A.O.P. Côtes du Rhône Villages Saint-Maurice
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de ui fijn.
-
Rits de blaadjes van 1 takje tijm.
-
Besmeer de sneetjes peperkoek met de mosterd.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een stoofpot en stoof de ui glazig. Voeg de everzwijnenragout toe en bak aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout en bestrooi met de bloem.
-
Giet het bier langs de rand van de kookpot bij het vlees en leg er de peperkoek bovenop. Voeg 2 takjes tijm en de blaadjes laurier toe. Dek af en laat 1 u. sudderen op een zacht vuur.
-
Laat intussen de gedroogde bospaddenstoelen 30 min. weken in heet water. Giet door een fijne zeef en hou 2 dl weekwater over. Spoel de paddenstoelen kort onder koud water.
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in de lengte in 4.
-
Voeg na 1 u. het witloof en de paddenstoelen toe aan het vlees, samen met het weekwater. Laat nog ± 30 min. sudderen. Kruid eventueel met peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij de vijgen in 4, maar snij niet volledig door. Schik ze in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Bestrooi met de afgeritste blaadjes tijm en kruid met peper en zout. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verwijder de takjes tijm en de laurierblaadjes uit de stoofpot.
-
Afwerking:
-
Verdeel de stoofpot over de borden en werk af met een 1/2 takje tijm. Geef er de vijgen bij en serveer met kroketten.
Dit stoofpotje kan u al de dag voordien maken. Op het moment zelf hoeft u het alleen nog op te warmen op een zacht vuur.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Rochefort 8 Donkere trappist Wijn Domaine Les Tourres A.O.P. Côtes du Rhône Villages Saint-Maurice