- Bewaar

- Bewaar
Sushibordje
Onze drankensuggesties
Wijn Chablis A.O.P. 'La Jouchère' Michel Laroche
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Spoel de sushirijst grondig onder koud water, tot het water niet meer troebel ziet. Doe de rijst in een kookpot en laat 30 min. weken in 180 g water.
-
Doe intussen de rijstazijn in een steelpannetje samen met de rietsuiker en het zout. Laat tot de helft inkoken. Zet opzij.
-
Kook de rijst afgedekt in het weekwater op een hoog vuur, tot de stoom van onder het deksel begint te ontsnappen. Zet het vuur lager en kook nog 10 min. op een zacht vuur. Neem van het vuur en laat 10 min. afgedekt rusten, zonder af te gieten.
-
Doe de rijst in een kom en meng er het azijnmengsel onder. Laat volledig afkoelen.
-
Kook intussen de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Laat de tonijn uitlekken en prak fijn.
-
Snij de avocado in fijne reepjes. Besprenkel met het citroensap
-
Bereiding:
-
Leg 1 nori-vel op een sushimatje (of op een propere keukenhanddoek). Bedek het vel met een laag rijst van 1/2 cm dik, tot op 1 à 2 cm van de bovenste rand. Doe hetzelfde met de andere vellen.
-
Verdeel de sneetjes gerookte zalm over 1 nori-vel en leg de avocadoreepjes in een strook in het midden van het vel. Trek een streepje wasabi naast de avocado. Rol de sushi in de lengte op en maak de bovenste rand van het vel wat vochtig. Zo blijft het rolletje mooi dichtkleven.
-
Verdeel de halfgedroogde tomaten en de roze garnalen in een strook over het tweede nori-vel en rol op zoasl in stap 2.
-
Verdeel de prinsessenbonen, de tonijn en een streepje chilisaus in een strook over het derde nori-vel en rol op zoals in stap 2.
-
Zet alles 30 min. in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Snij elk sushirolletje in 8 gelijke stukken en leg op elk bord 6 sushi's.
Serveer een Aziatisch dipsausje bij dit sushibordje. Meng 1 eetl. mosterd, 1 eetl. sojasaus, 1 eetl. rijstazijn, 2 eetl. olijfolie en 1 eetl. sesamolie tot een glad sausje. Kruid met peper en zout.
Onze drankensuggesties
Wijn Chablis A.O.P. 'La Jouchère' Michel Laroche
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Spoel de sushirijst grondig onder koud water, tot het water niet meer troebel ziet. Doe de rijst in een kookpot en laat 30 min. weken in 180 g water.
-
Doe intussen de rijstazijn in een steelpannetje samen met de rietsuiker en het zout. Laat tot de helft inkoken. Zet opzij.
-
Kook de rijst afgedekt in het weekwater op een hoog vuur, tot de stoom van onder het deksel begint te ontsnappen. Zet het vuur lager en kook nog 10 min. op een zacht vuur. Neem van het vuur en laat 10 min. afgedekt rusten, zonder af te gieten.
-
Doe de rijst in een kom en meng er het azijnmengsel onder. Laat volledig afkoelen.
-
Kook intussen de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Laat de tonijn uitlekken en prak fijn.
-
Snij de avocado in fijne reepjes. Besprenkel met het citroensap
-
Bereiding:
-
Leg 1 nori-vel op een sushimatje (of op een propere keukenhanddoek). Bedek het vel met een laag rijst van 1/2 cm dik, tot op 1 à 2 cm van de bovenste rand. Doe hetzelfde met de andere vellen.
-
Verdeel de sneetjes gerookte zalm over 1 nori-vel en leg de avocadoreepjes in een strook in het midden van het vel. Trek een streepje wasabi naast de avocado. Rol de sushi in de lengte op en maak de bovenste rand van het vel wat vochtig. Zo blijft het rolletje mooi dichtkleven.
-
Verdeel de halfgedroogde tomaten en de roze garnalen in een strook over het tweede nori-vel en rol op zoasl in stap 2.
-
Verdeel de prinsessenbonen, de tonijn en een streepje chilisaus in een strook over het derde nori-vel en rol op zoals in stap 2.
-
Zet alles 30 min. in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Snij elk sushirolletje in 8 gelijke stukken en leg op elk bord 6 sushi's.
Serveer een Aziatisch dipsausje bij dit sushibordje. Meng 1 eetl. mosterd, 1 eetl. sojasaus, 1 eetl. rijstazijn, 2 eetl. olijfolie en 1 eetl. sesamolie tot een glad sausje. Kruid met peper en zout.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Chablis A.O.P. 'La Jouchère' Michel Laroche