Tajine van lamsvlees
Tajine van lamsvlees

Tajine van lamsvlees

1 u. 20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 688 kcal
Vet 27.7 g
Koolhydraat 67.1 g
Eiwit 40.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij lamsboutsneden in 3 stukken. Laat er wel het beentje aan.

  4. Snipper de ui fijn. Hak de knoflook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een ruime pan en voeg de gesnipperde ui en knoflook, de kaneel en de komijn toe en roerbak 1 min.

  7. Leg de stukken lamsvlees in de pan en bak goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout.

  8. Giet er de gevogeltefond bij, voeg de saffraan toe en dek af. Laat 50 min. sudderen.

  9. Voeg de wortelschijfjes, de peultjes en de peterselie toe. Breng opnieuw aan de kook en laat nog 10 min. sudderen.

  10. Bereid ondertussen de couscous: breng de kruidenbouillon aan de kook met de olijfolie en kruid met zout. Neem de pan van het vuur en strooi er het couscousmeel in. Laat zwellen gedurende ± 7 min. Maak af en toe los met een vork.

  11. Afwerking:
  12. Heeft u de tajine volledig vooraf klaargemaakt, warm die dan op het moment zelf zachtjes op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij lamsboutsneden in 3 stukken. Laat er wel het beentje aan.

  4. Snipper de ui fijn. Hak de knoflook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een ruime pan en voeg de gesnipperde ui en knoflook, de kaneel en de komijn toe en roerbak 1 min.

  7. Leg de stukken lamsvlees in de pan en bak goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout.

  8. Giet er de gevogeltefond bij, voeg de saffraan toe en dek af. Laat 50 min. sudderen.

  9. Voeg de wortelschijfjes, de peultjes en de peterselie toe. Breng opnieuw aan de kook en laat nog 10 min. sudderen.

  10. Bereid ondertussen de couscous: breng de kruidenbouillon aan de kook met de olijfolie en kruid met zout. Neem de pan van het vuur en strooi er het couscousmeel in. Laat zwellen gedurende ± 7 min. Maak af en toe los met een vork.

  11. Afwerking:
  12. Heeft u de tajine volledig vooraf klaargemaakt, warm die dan op het moment zelf zachtjes op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 688 kcal
Vet 27.7 g
Koolhydraat 67.1 g
Eiwit 40.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Argento Malbec Argentinië Malbec met diepe paarsrode kleur en krachtige neus van rijp zwart fruit en pure chocolade. Vol en vlezig in de mond. Wijn L'Excellence de Signargues A.C. Côtes du Rhône Villages Caves Saint-Pierre Heel aantrekkelijke wijn met een mooie neus van zwart fruit en viooltjes. De smaak is typisch voor een côtes du rhône: rijk, krachtig, fruitig en kruidig.

Bekijk het recept digitaal