Tartiflette uit de oven met zoetzuur rodekoolslaatje
Tartiflette uit de oven met zoetzuur rodekoolslaatje

Tartiflette uit de oven met zoetzuur rodekoolslaatje

1 u. 5 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 966 kcal
Vet 59.6 g
Verzadigd vet 21.1 g
Koolhydraat 60.5 g
Suiker 31.4 g
Vezel 14.1 g
Eiwit 31.9 g
Zout 2.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.) - Verwijder het witte gedeelte uit de halve rodekool en snij samen met de ongeschilde appel in fijne reepjes. - Meng 4 eetl. olijfolie met de walnotenolie, de mosterd, de honing, de frambozenazijn en het limoensap. Kruid met peper en zout. Meng de dressing onder de reepjes rodekool en appel. Voeg de rozijnen toe, dek af en laat trekken in de koelkast tot gebruik. - Snipper intussen het knoflook, de uien, het bieslook en de peterselie fijn. - Hak de walnoten grof en snij de reblochonkaas in plakjes van ± 1 cm. - Schil de aardappelen en snij in heel fijne plakjes.

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Verhit de olijfolie in een grote braadpan en stoof het knoflook en de uien 1 à 2 min. op een hoog vuur. Haal uit de pan en zet opzij.

  6. Bak de spekblokjes goudbruin in dezelfde pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Bak de aardappelen 2 min. in dezelfde pan. Overgiet met de witte wijn en laat 8 à 10 min. sudderen tot de wijn volledig is opgenomen. Voeg indien nodig nog wat wijn of water toe. Kruid met peper en zout.

  8. Meng intussen de room met de peterselie en het bieslook. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  9. Doe de uien, het knoflook, het spek en de aardappelen in een grote ovenschaal en overgiet met de kruidenroom.

  10. Bedek met de kaas en werk af met zwarte peper. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is. Zet eventueel nog even onder de ovengrill voor een krokant korstje.

  11. Afwerking:
  12. Werk het rodekoolslaatje af met de walnoten en de amandelschilfers.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.) - Verwijder het witte gedeelte uit de halve rodekool en snij samen met de ongeschilde appel in fijne reepjes. - Meng 4 eetl. olijfolie met de walnotenolie, de mosterd, de honing, de frambozenazijn en het limoensap. Kruid met peper en zout. Meng de dressing onder de reepjes rodekool en appel. Voeg de rozijnen toe, dek af en laat trekken in de koelkast tot gebruik. - Snipper intussen het knoflook, de uien, het bieslook en de peterselie fijn. - Hak de walnoten grof en snij de reblochonkaas in plakjes van ± 1 cm. - Schil de aardappelen en snij in heel fijne plakjes.

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Verhit de olijfolie in een grote braadpan en stoof het knoflook en de uien 1 à 2 min. op een hoog vuur. Haal uit de pan en zet opzij.

  6. Bak de spekblokjes goudbruin in dezelfde pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Bak de aardappelen 2 min. in dezelfde pan. Overgiet met de witte wijn en laat 8 à 10 min. sudderen tot de wijn volledig is opgenomen. Voeg indien nodig nog wat wijn of water toe. Kruid met peper en zout.

  8. Meng intussen de room met de peterselie en het bieslook. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  9. Doe de uien, het knoflook, het spek en de aardappelen in een grote ovenschaal en overgiet met de kruidenroom.

  10. Bedek met de kaas en werk af met zwarte peper. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is. Zet eventueel nog even onder de ovengrill voor een krokant korstje.

  11. Afwerking:
  12. Werk het rodekoolslaatje af met de walnoten en de amandelschilfers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 966 kcal
Vet 59.6 g
Verzadigd vet 21.1 g
Koolhydraat 60.5 g
Suiker 31.4 g
Vezel 14.1 g
Eiwit 31.9 g
Zout 2.3 g

Bekijk het recept digitaal