Tongreepjes mimosa met een sausje van kervel
Tongreepjes mimosa met een sausje van kervel

Tongreepjes mimosa met een sausje van kervel

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 374 kcal
Vet 27 g
Koolhydraat 1.8 g
Eiwit 27.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de tongfilets volledig ontdooien zodat u de reepjes goed van elkaar kan halen. Dep droog.

  3. Laat diepgevroren garnalen ontdooien en dep droog.

  4. Doe 3/4 van de garnalen, het hardgekookte ei en de room in een hoge beker en mix zeer fijn. Kruid met de dragon, peper en zout. Roer er de rest van de garnalen door.

  5. Bereiding:
  6. Leg de helft van de tongfilets met de velkant naar boven. Smeer op elk stuk een laagje garnalenmix. Leg er de overige stukken vis op, met de velkant naar onder.

  7. Breng 1 dl droge witte wijn aan de kook in een brede, lage pan en doe er het 1/4 blokje bouillon met tuinkruiden en het 1/4 blokje visbouillon bij.

  8. Leg een rooster over de pan met bouillon en schik er de gevulde visfilets op. Kruid met peper en zout en zet er een deksel over. Laat 8 à 10 min. stomen.

  9. Haal het rooster van de pan en hou de vis warm. Laat de bouillon inkoken tot 1/3 en voeg de diepgevroren bolletjes kervel toe.

  10. Klop de eidooier los in een kopje met 1 eetl. bouillon. Neem de pan van het vuur en roer er het eimengsel door.

  11. Zet het vuur laag en voeg al kloppend de koude boter in kleine stukjes toe. Laat niet meer koken.

  12. Afwerking:
  13. Schik de gevulde tongreepjes op de borden en lepel er de saus over. Dien op met fleurons (halvemaantjes).

Tip

Variant met kappertjes en tomaat Vervang de garnaaltjes door 2 eetl. kappertjes en de kervelbolletjes door ± 10 blaadjes gesnipperde basilicum en een tomaat (gepeld en ontpit) in kleine blokjes. Kooktip Met aardappelpuree of verse pasta wordt dit voorgerecht een hoofdgerecht voor 3 à 4 personen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de tongfilets volledig ontdooien zodat u de reepjes goed van elkaar kan halen. Dep droog.

  3. Laat diepgevroren garnalen ontdooien en dep droog.

  4. Doe 3/4 van de garnalen, het hardgekookte ei en de room in een hoge beker en mix zeer fijn. Kruid met de dragon, peper en zout. Roer er de rest van de garnalen door.

  5. Bereiding:
  6. Leg de helft van de tongfilets met de velkant naar boven. Smeer op elk stuk een laagje garnalenmix. Leg er de overige stukken vis op, met de velkant naar onder.

  7. Breng 1 dl droge witte wijn aan de kook in een brede, lage pan en doe er het 1/4 blokje bouillon met tuinkruiden en het 1/4 blokje visbouillon bij.

  8. Leg een rooster over de pan met bouillon en schik er de gevulde visfilets op. Kruid met peper en zout en zet er een deksel over. Laat 8 à 10 min. stomen.

  9. Haal het rooster van de pan en hou de vis warm. Laat de bouillon inkoken tot 1/3 en voeg de diepgevroren bolletjes kervel toe.

  10. Klop de eidooier los in een kopje met 1 eetl. bouillon. Neem de pan van het vuur en roer er het eimengsel door.

  11. Zet het vuur laag en voeg al kloppend de koude boter in kleine stukjes toe. Laat niet meer koken.

  12. Afwerking:
  13. Schik de gevulde tongreepjes op de borden en lepel er de saus over. Dien op met fleurons (halvemaantjes).

Tip

Variant met kappertjes en tomaat Vervang de garnaaltjes door 2 eetl. kappertjes en de kervelbolletjes door ± 10 blaadjes gesnipperde basilicum en een tomaat (gepeld en ontpit) in kleine blokjes. Kooktip Met aardappelpuree of verse pasta wordt dit voorgerecht een hoofdgerecht voor 3 à 4 personen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 374 kcal
Vet 27 g
Koolhydraat 1.8 g
Eiwit 27.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Mâcon-Villages A.C. Cave de Viré Droge witte bourgogne met een heerlijke bloemetjesneus. Ook in de mond heel charmant dankzij het vele en sappige fruit. Wijn Le Peyrat A.C. Graves Droge witte bordeaux met een subtiel boeket van amandelnoten. De sauvignondruif zorgt voor een fruitige, licht nerveuze smaak.

Bekijk het recept digitaal