- Bewaar

- Bewaar
Tournedos met pastinaakfrietjes en slaatje met gedroogd fruit
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Château Coufran A.O.P. Haut-Médoc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Laat de abrikozen, de rozijnen en de veenbessen ± 10 min. wellen in lauw water.
-
Schil de pastinaken en snij in frietjes.
-
Snij het witloof in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Snij in reepjes en meng onder de veldsla.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de pastinaakfrietjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout en zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt intussen de boter in een pan en bak de tournedos 3 à 4 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en laat naar smaak nog verder bakken.
-
Haal het vlees uit de pan. Giet het vet weg en doe er de room en de roze bessen in. Laat 1 min. inkoken en kruid met peper en zout.
-
Maak de vinaigrette: meng 2 eetl. olijfolie met de frambozenazijn en kruid met peper en zout. Meng de vinaigrette onder de salade.
-
Afwerking:
-
Serveer de tournedos met de frietjes en de witloofsalade. Werk af met het gedroogde fruit en de roomsaus.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Château Coufran A.O.P. Haut-Médoc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Laat de abrikozen, de rozijnen en de veenbessen ± 10 min. wellen in lauw water.
-
Schil de pastinaken en snij in frietjes.
-
Snij het witloof in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Snij in reepjes en meng onder de veldsla.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de pastinaakfrietjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout en zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt intussen de boter in een pan en bak de tournedos 3 à 4 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en laat naar smaak nog verder bakken.
-
Haal het vlees uit de pan. Giet het vet weg en doe er de room en de roze bessen in. Laat 1 min. inkoken en kruid met peper en zout.
-
Maak de vinaigrette: meng 2 eetl. olijfolie met de frambozenazijn en kruid met peper en zout. Meng de vinaigrette onder de salade.
-
Afwerking:
-
Serveer de tournedos met de frietjes en de witloofsalade. Werk af met het gedroogde fruit en de roomsaus.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Château Coufran A.O.P. Haut-Médoc