Tournedos met pastinaakfrietjes en slaatje met gedroogd fruit
Tournedos met pastinaakfrietjes en slaatje met gedroogd fruit

Tournedos met pastinaakfrietjes en slaatje met gedroogd fruit

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 584 kcal
Vet 21.7 g
Verzadigd vet 7.3 g
Koolhydraat 43.1 g
Suiker 29.4 g
Vezel 12.9 g
Eiwit 47.4 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Laat de abrikozen, de rozijnen en de veenbessen ± 10 min. wellen in lauw water.

  4. Schil de pastinaken en snij in frietjes.

  5. Snij het witloof in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Snij in reepjes en meng onder de veldsla.

  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Bereiding:
  8. Verdeel de pastinaakfrietjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout en zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Smelt intussen de boter in een pan en bak de tournedos 3 à 4 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en laat naar smaak nog verder bakken.

  10. Haal het vlees uit de pan. Giet het vet weg en doe er de room en de roze bessen in. Laat 1 min. inkoken en kruid met peper en zout.

  11. Maak de vinaigrette: meng 2 eetl. olijfolie met de frambozenazijn en kruid met peper en zout. Meng de vinaigrette onder de salade.

  12. Afwerking:
  13. Serveer de tournedos met de frietjes en de witloofsalade. Werk af met het gedroogde fruit en de roomsaus.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Laat de abrikozen, de rozijnen en de veenbessen ± 10 min. wellen in lauw water.

  4. Schil de pastinaken en snij in frietjes.

  5. Snij het witloof in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Snij in reepjes en meng onder de veldsla.

  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Bereiding:
  8. Verdeel de pastinaakfrietjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout en zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Smelt intussen de boter in een pan en bak de tournedos 3 à 4 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en laat naar smaak nog verder bakken.

  10. Haal het vlees uit de pan. Giet het vet weg en doe er de room en de roze bessen in. Laat 1 min. inkoken en kruid met peper en zout.

  11. Maak de vinaigrette: meng 2 eetl. olijfolie met de frambozenazijn en kruid met peper en zout. Meng de vinaigrette onder de salade.

  12. Afwerking:
  13. Serveer de tournedos met de frietjes en de witloofsalade. Werk af met het gedroogde fruit en de roomsaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 584 kcal
Vet 21.7 g
Verzadigd vet 7.3 g
Koolhydraat 43.1 g
Suiker 29.4 g
Vezel 12.9 g
Eiwit 47.4 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Château Coufran A.O.P. Haut-Médoc

Bekijk het recept digitaal