Vanillekoekjes
Vanillekoekjes

Vanillekoekjes

Dessert
30 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 133 kcal
Vet 7.3 g
Koolhydraat 14.8 g
Eiwit 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Mix de boter met 150 g suiker en het vanillearoma tot een luchtige massa.

  3. Scheid de eigelen van het eiwit. Voeg de eigelen bij het deeg en mix.

  4. Zeef 400 g bloem over de bereiding en kneed tot een homogene deegbol.

  5. Strooi een beetje bloem over het werkblad en rol het deeg met een deegrol tot een lap van max. 1 cm dik.

  6. Steek mooie koekjes uit het deeg met koekjesvormpjes.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een bakmat en leg de koekjes erop.

  9. Klop de eiwitten lichtjes op. Bestrijk de koekjes ermee en bestrooi met 1 eetl. suiker.

  10. Bak de koekjes 6 à 7 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen op een rooster zodat ze krokant worden.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Mix de boter met 150 g suiker en het vanillearoma tot een luchtige massa.

  3. Scheid de eigelen van het eiwit. Voeg de eigelen bij het deeg en mix.

  4. Zeef 400 g bloem over de bereiding en kneed tot een homogene deegbol.

  5. Strooi een beetje bloem over het werkblad en rol het deeg met een deegrol tot een lap van max. 1 cm dik.

  6. Steek mooie koekjes uit het deeg met koekjesvormpjes.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een bakmat en leg de koekjes erop.

  9. Klop de eiwitten lichtjes op. Bestrijk de koekjes ermee en bestrooi met 1 eetl. suiker.

  10. Bak de koekjes 6 à 7 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen op een rooster zodat ze krokant worden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 133 kcal
Vet 7.3 g
Koolhydraat 14.8 g
Eiwit 2 g

Bekijk het recept digitaal