- Bewaar

- Bewaar
Vanillekoekjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Mix de boter met 150 g suiker en het vanillearoma tot een luchtige massa.
-
Scheid de eigelen van het eiwit. Voeg de eigelen bij het deeg en mix.
-
Zeef 400 g bloem over de bereiding en kneed tot een homogene deegbol.
-
Strooi een beetje bloem over het werkblad en rol het deeg met een deegrol tot een lap van max. 1 cm dik.
-
Steek mooie koekjes uit het deeg met koekjesvormpjes.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een bakmat en leg de koekjes erop.
-
Klop de eiwitten lichtjes op. Bestrijk de koekjes ermee en bestrooi met 1 eetl. suiker.
-
Bak de koekjes 6 à 7 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen op een rooster zodat ze krokant worden.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Mix de boter met 150 g suiker en het vanillearoma tot een luchtige massa.
-
Scheid de eigelen van het eiwit. Voeg de eigelen bij het deeg en mix.
-
Zeef 400 g bloem over de bereiding en kneed tot een homogene deegbol.
-
Strooi een beetje bloem over het werkblad en rol het deeg met een deegrol tot een lap van max. 1 cm dik.
-
Steek mooie koekjes uit het deeg met koekjesvormpjes.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een bakmat en leg de koekjes erop.
-
Klop de eiwitten lichtjes op. Bestrijk de koekjes ermee en bestrooi met 1 eetl. suiker.
-
Bak de koekjes 6 à 7 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen op een rooster zodat ze krokant worden.