Varkensgebraad met abrikozen en dadels
Varkensgebraad met abrikozen en dadels

Varkensgebraad met abrikozen en dadels

1 u. 10 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 556 kcal
Vet 17.3 g
Koolhydraat 33 g
Eiwit 57.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Laat de abrikozen en dadels gedurende ± 20 min zwellen in de rode wijn, waaraan u 3 kruidnagels en een mespunt gember hebt toegevoegd.

  3. Verhit de boter in een hoge, ruime braadpan en kleur het gebraad aan alle zijden goudbruin.

  4. Voeg de fijngesnipperde sjalot toe en roer om. Blus met een scheut vleesbouillon en kruid met tijm, peper en zout. Laat afgedekt verder stoven. Giet er tussenin nog wat bouillon bij.

  5. Voeg na 30 min. de gedroogde vruchten toe met de wijn en 1,5 eetl. ciderazijn. Laat afgedekt opnieuw 30 à 35 min. stoven.

  6. Neem het gebraad uit de pan en schep er ook de vruchten uit. Zet het vuur iets hoger. Voeg desnoods nog wat vleesbouillon toe zodat u een vloeibare saus bekomt. Bind de saus lichtjes met instantsausbinder voor bruine saus. Breng op smaak met peper en zout.

  7. Snij het gebraad in dikke sneden en geef er de vruchten en de saus apart bij. Serveer met kroketten, rijst of tagliatelle.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Laat de abrikozen en dadels gedurende ± 20 min zwellen in de rode wijn, waaraan u 3 kruidnagels en een mespunt gember hebt toegevoegd.

  3. Verhit de boter in een hoge, ruime braadpan en kleur het gebraad aan alle zijden goudbruin.

  4. Voeg de fijngesnipperde sjalot toe en roer om. Blus met een scheut vleesbouillon en kruid met tijm, peper en zout. Laat afgedekt verder stoven. Giet er tussenin nog wat bouillon bij.

  5. Voeg na 30 min. de gedroogde vruchten toe met de wijn en 1,5 eetl. ciderazijn. Laat afgedekt opnieuw 30 à 35 min. stoven.

  6. Neem het gebraad uit de pan en schep er ook de vruchten uit. Zet het vuur iets hoger. Voeg desnoods nog wat vleesbouillon toe zodat u een vloeibare saus bekomt. Bind de saus lichtjes met instantsausbinder voor bruine saus. Breng op smaak met peper en zout.

  7. Snij het gebraad in dikke sneden en geef er de vruchten en de saus apart bij. Serveer met kroketten, rijst of tagliatelle.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 556 kcal
Vet 17.3 g
Koolhydraat 33 g
Eiwit 57.8 g

Bekijk het recept digitaal