- Bewaar

- Bewaar
Varkensgebraad met prei en kikkererwten
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Prior (tripel) (Abdijbier) Wijn Réserve du Château Croix-Mouton A.O.P. Bordeaux Supérieur (Rode wijn)
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Snij de prei in dunne reepjes.
-
Snij de ongeschilde sinaasappel in partjes.
-
Pers de halve citroen uit.
-
Snipper 2 teentjes knoflook fijn en maak de andere teentjes van de bol los. Plet ze een beetje met de platte kant van een mes.
-
Rits de blaadjes van 2 takjes tijm.
-
Hak de sjalotten grof.
-
Bereiding:
-
Kruid het varkensgebraad aan alle kanten met peper en zout. Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak het vlees aan alle kanten tot het mooi bruin ziet.
-
Leg het gebraad daarna in een braadslede, voeg er de grof gehakte sjalotten aan toe, de geplette teentjes knoflook, 4 takjes tijm en de sinaasappelpartjes. Verdeel de rest van de boter in kleine klontjes over het vlees.
-
Zet het gebraad 1 u. in een op 160 °C voorverwarmde oven. Bedruip het vlees na 30 min. met het vocht dat in de braadslede ligt.
-
Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde teentjes knoflook. Voeg de prei toe en laat een paar min. verder stoven. Voeg de witte wijn en de blaadjes van 2 tijmtakjes toe en stoof nog 20 à 30 min. op een heel zacht vuur met een deksel erop. Voeg de laatste 5 min. de uitgelekte kikkererwten toe.
-
Haal het vlees uit de oven wanneer het gaar is. Haal het uit de braadslede en wikkel in aluminiumfolie. Laat 10 min. rusten.
-
Kruid de groenten naar smaak met peper en zout en voeg de parmezaan en het citroensap toe.
-
Afwerking:
-
Serveer het vlees in sneetjes met de sinaasappelpartjes en de prei, afgewerkt met nog wat verse tijm, een paar parmezaankrullen en eventueel wat kookvocht uit de braadslede. Serveer met wat brood.
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Prior (tripel) (Abdijbier) Wijn Réserve du Château Croix-Mouton A.O.P. Bordeaux Supérieur (Rode wijn)
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Snij de prei in dunne reepjes.
-
Snij de ongeschilde sinaasappel in partjes.
-
Pers de halve citroen uit.
-
Snipper 2 teentjes knoflook fijn en maak de andere teentjes van de bol los. Plet ze een beetje met de platte kant van een mes.
-
Rits de blaadjes van 2 takjes tijm.
-
Hak de sjalotten grof.
-
Bereiding:
-
Kruid het varkensgebraad aan alle kanten met peper en zout. Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak het vlees aan alle kanten tot het mooi bruin ziet.
-
Leg het gebraad daarna in een braadslede, voeg er de grof gehakte sjalotten aan toe, de geplette teentjes knoflook, 4 takjes tijm en de sinaasappelpartjes. Verdeel de rest van de boter in kleine klontjes over het vlees.
-
Zet het gebraad 1 u. in een op 160 °C voorverwarmde oven. Bedruip het vlees na 30 min. met het vocht dat in de braadslede ligt.
-
Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde teentjes knoflook. Voeg de prei toe en laat een paar min. verder stoven. Voeg de witte wijn en de blaadjes van 2 tijmtakjes toe en stoof nog 20 à 30 min. op een heel zacht vuur met een deksel erop. Voeg de laatste 5 min. de uitgelekte kikkererwten toe.
-
Haal het vlees uit de oven wanneer het gaar is. Haal het uit de braadslede en wikkel in aluminiumfolie. Laat 10 min. rusten.
-
Kruid de groenten naar smaak met peper en zout en voeg de parmezaan en het citroensap toe.
-
Afwerking:
-
Serveer het vlees in sneetjes met de sinaasappelpartjes en de prei, afgewerkt met nog wat verse tijm, een paar parmezaankrullen en eventueel wat kookvocht uit de braadslede. Serveer met wat brood.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Prior (tripel) (Abdijbier) Wijn Réserve du Château Croix-Mouton A.O.P. Bordeaux Supérieur (Rode wijn)