- Bewaar

- Bewaar
Varkenshaasje met geuze en mosterd
Onze drankensuggesties
Bier Mort Subite Oude Gueuze Wijn Chusclan - La Bastide du Colombier A.O.P. Côtes du Rhône Villages
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Plet de jeneverbessen tussen 2 eetlepels.
-
Smelt 2 eetl. boter in een brede braadpan en bak het varkenshaasje aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Bestrijk het vlees met de mosterd en blus de braadpan met 1 dl geuze. Voeg de geplette jeneverbessen, de tijm, het blaadje laurier en de rozemarijn toe.
-
Dek de braadpan af en bak het vlees 18 à 20 min. gaar op een zacht vuur, afhankelijk van de dikte. Voeg tussendoor nog wat geuze toe en draai het vlees af en toe om. Haal daarna uit de pan en hou het vlees warm.
-
Giet een scheutje geuze in de braadpan en schraap de braadresten goed los. Laat even inkoken op een hoog vuur. Voeg de room toe en laat 2 min. inkoken.
-
Meng intussen 1 eetl. boter met de bloem tot een glad mengsel en voeg beetje bij beetje toe aan de saus tot ze lichtgebonden is.
-
Giet de saus door een zeef en breng op smaak met het citroensap. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Snij het vlees in sneetjes en geef er de saus apart bij.
-
Serveer met aardappelgratin en broccoli.
Onze drankensuggesties
Bier Mort Subite Oude Gueuze Wijn Chusclan - La Bastide du Colombier A.O.P. Côtes du Rhône Villages
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Plet de jeneverbessen tussen 2 eetlepels.
-
Smelt 2 eetl. boter in een brede braadpan en bak het varkenshaasje aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Bestrijk het vlees met de mosterd en blus de braadpan met 1 dl geuze. Voeg de geplette jeneverbessen, de tijm, het blaadje laurier en de rozemarijn toe.
-
Dek de braadpan af en bak het vlees 18 à 20 min. gaar op een zacht vuur, afhankelijk van de dikte. Voeg tussendoor nog wat geuze toe en draai het vlees af en toe om. Haal daarna uit de pan en hou het vlees warm.
-
Giet een scheutje geuze in de braadpan en schraap de braadresten goed los. Laat even inkoken op een hoog vuur. Voeg de room toe en laat 2 min. inkoken.
-
Meng intussen 1 eetl. boter met de bloem tot een glad mengsel en voeg beetje bij beetje toe aan de saus tot ze lichtgebonden is.
-
Giet de saus door een zeef en breng op smaak met het citroensap. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Snij het vlees in sneetjes en geef er de saus apart bij.
-
Serveer met aardappelgratin en broccoli.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Mort Subite Oude Gueuze Wijn Chusclan - La Bastide du Colombier A.O.P. Côtes du Rhône Villages