- Bewaar

- Bewaar
Varkensstoofvlees met raapjes en knolselder
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Rol de stukken vlees door de bloem en schud er de overtollige bloem af.
-
Snipper de uien fijn.
-
Snij de raapjes en de knolselder in gelijke blokjes.
-
Bereiding:
-
Breng lichtgezouten water aan de kook en kook de blokjes raap en knolselder gedurende ± 15 min. Giet af en zet opzij.
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak het vlees beetje bij beetje aan alle kanten goudbruin. Kruid met kerrie, peper en zout.
-
Voeg de uien en de mosterd toe en overgiet met het bier en de bouillon. Kruid met de tijm en de blaadjes laurier. Laat afgedekt sudderen gedurende ± 1 u 30 min. Voeg eventueel nog wat bouillon toe indien er te weinig vocht is.
-
Voeg de laatste 15 min. de groenten toe en laat mee opwarmen.
-
Bind de saus eventueel met wat instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Serveer het varkensstoofvlees met frietjes of natuuraardappelen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Rol de stukken vlees door de bloem en schud er de overtollige bloem af.
-
Snipper de uien fijn.
-
Snij de raapjes en de knolselder in gelijke blokjes.
-
Bereiding:
-
Breng lichtgezouten water aan de kook en kook de blokjes raap en knolselder gedurende ± 15 min. Giet af en zet opzij.
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak het vlees beetje bij beetje aan alle kanten goudbruin. Kruid met kerrie, peper en zout.
-
Voeg de uien en de mosterd toe en overgiet met het bier en de bouillon. Kruid met de tijm en de blaadjes laurier. Laat afgedekt sudderen gedurende ± 1 u 30 min. Voeg eventueel nog wat bouillon toe indien er te weinig vocht is.
-
Voeg de laatste 15 min. de groenten toe en laat mee opwarmen.
-
Bind de saus eventueel met wat instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Serveer het varkensstoofvlees met frietjes of natuuraardappelen.