Varkensstoofvlees met raapjes en knolselder
Varkensstoofvlees met raapjes en knolselder

Varkensstoofvlees met raapjes en knolselder

Hoofdgerecht
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 454 kcal
Vet 25.6 g
Koolhydraat 11.8 g
Eiwit 42.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Rol de stukken vlees door de bloem en schud er de overtollige bloem af.

  4. Snipper de uien fijn.

  5. Snij de raapjes en de knolselder in gelijke blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Breng lichtgezouten water aan de kook en kook de blokjes raap en knolselder gedurende ± 15 min. Giet af en zet opzij.

  8. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak het vlees beetje bij beetje aan alle kanten goudbruin. Kruid met kerrie, peper en zout.

  9. Voeg de uien en de mosterd toe en overgiet met het bier en de bouillon. Kruid met de tijm en de blaadjes laurier. Laat afgedekt sudderen gedurende ± 1 u 30 min. Voeg eventueel nog wat bouillon toe indien er te weinig vocht is.

  10. Voeg de laatste 15 min. de groenten toe en laat mee opwarmen.

  11. Bind de saus eventueel met wat instantsausbinder.

  12. Afwerking:
  13. Serveer het varkensstoofvlees met frietjes of natuuraardappelen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Rol de stukken vlees door de bloem en schud er de overtollige bloem af.

  4. Snipper de uien fijn.

  5. Snij de raapjes en de knolselder in gelijke blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Breng lichtgezouten water aan de kook en kook de blokjes raap en knolselder gedurende ± 15 min. Giet af en zet opzij.

  8. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak het vlees beetje bij beetje aan alle kanten goudbruin. Kruid met kerrie, peper en zout.

  9. Voeg de uien en de mosterd toe en overgiet met het bier en de bouillon. Kruid met de tijm en de blaadjes laurier. Laat afgedekt sudderen gedurende ± 1 u 30 min. Voeg eventueel nog wat bouillon toe indien er te weinig vocht is.

  10. Voeg de laatste 15 min. de groenten toe en laat mee opwarmen.

  11. Bind de saus eventueel met wat instantsausbinder.

  12. Afwerking:
  13. Serveer het varkensstoofvlees met frietjes of natuuraardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 454 kcal
Vet 25.6 g
Koolhydraat 11.8 g
Eiwit 42.1 g

Bekijk het recept digitaal