Visterrine met fijne groenten en dragonsaus
Visterrine met fijne groenten en dragonsaus

Visterrine met fijne groenten en dragonsaus

1 u. 30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 251 kcal
Vet 17.1 g
Koolhydraat 4.1 g
Eiwit 19.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis ontdooien en dep goed droog.

  3. Bereiding:
  4. Snij de vis in blokjes en doe ze samen met de room, het ei en het citroensap in een hoge beker. Mix tot een fijne puree. Kruid met nootmuskaat, peper en 1 koffiel. zout. De bereiding mag flink gekruid zijn.

  5. Klop het eiwit stijf en schep onder de vispuree. Voeg de diepgevroren juliennegroenten toe.

  6. Bekleed een kleine rechthoekige ovenschotel of cakevorm (± 20 cm lang) met een vel beboterde aluminiumfolie. Schep er de vispuree in, druk goed aan en vouw de folie dicht. Laat enkele openingen, zodat de stoom kan ontsnappen.

  7. Zet de vorm in een ruimere kom water (au bain-marie) en schuif zo in de voorverwarmde oven op 200 °C. Laat 30 min. bakken.

  8. Vouw de aluminiumfolie open en laat op 175 °C nog 15 à 20 min. bakken. De terrine is gaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt. Laat de terrine in de vorm afkoelen in de koelkast.

  9. Bereid intussen de saus. Klop de lichte room met het citroensap. Kruid met een mespunt mosterd, peper en zout. Verwijder de pitjes en het sap uit de ongepelde tomaat en snij ze in blokjes. Snij de dragonblaadjes fijn. Voeg de tomatenblokjes, de gesnipperde dragonblaadjes en de olijfolie bij de saus.

  10. Afwerking:
  11. Schik enkele fijne sneetjes visterrine op elk bord en lepel er wat saus naast. Geef er minibroodjes bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis ontdooien en dep goed droog.

  3. Bereiding:
  4. Snij de vis in blokjes en doe ze samen met de room, het ei en het citroensap in een hoge beker. Mix tot een fijne puree. Kruid met nootmuskaat, peper en 1 koffiel. zout. De bereiding mag flink gekruid zijn.

  5. Klop het eiwit stijf en schep onder de vispuree. Voeg de diepgevroren juliennegroenten toe.

  6. Bekleed een kleine rechthoekige ovenschotel of cakevorm (± 20 cm lang) met een vel beboterde aluminiumfolie. Schep er de vispuree in, druk goed aan en vouw de folie dicht. Laat enkele openingen, zodat de stoom kan ontsnappen.

  7. Zet de vorm in een ruimere kom water (au bain-marie) en schuif zo in de voorverwarmde oven op 200 °C. Laat 30 min. bakken.

  8. Vouw de aluminiumfolie open en laat op 175 °C nog 15 à 20 min. bakken. De terrine is gaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt. Laat de terrine in de vorm afkoelen in de koelkast.

  9. Bereid intussen de saus. Klop de lichte room met het citroensap. Kruid met een mespunt mosterd, peper en zout. Verwijder de pitjes en het sap uit de ongepelde tomaat en snij ze in blokjes. Snij de dragonblaadjes fijn. Voeg de tomatenblokjes, de gesnipperde dragonblaadjes en de olijfolie bij de saus.

  10. Afwerking:
  11. Schik enkele fijne sneetjes visterrine op elk bord en lepel er wat saus naast. Geef er minibroodjes bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 251 kcal
Vet 17.1 g
Koolhydraat 4.1 g
Eiwit 19.3 g

Bekijk het recept digitaal