Vol-au-vent met 7 groenten
Vol-au-vent met 7 groenten

Vol-au-vent met 7 groenten

Hoofdgerecht
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 302 kcal
Vet 14.7 g
Koolhydraat 30.4 g
Eiwit 8.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het knoflook fijn.

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Smelt de boter in een grote kookpot en bak het knoflook 1 à 2 min. glazig.

  6. Voeg de diepgevroren soepgroenten toe en laat ± 15 min. stoven op een zacht vuur. Roer af en toe.

  7. Verdeel ondertussen de bladerdeegpasteitjes over een bakplaat en verwarm 10 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Voeg de bloem toe aan de soepgroenten en verkruimel er de bouillonblokjes over. Overgiet met de melk en laat verder sudderen tot de saus lichtgebonden is. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Snij het dekseltje uit de bladerdeegpasteitjes en schep er de vol-au-vent in. Zet er het dekseltje weer op.

Tip

Breng deze basissaus eventueel verder op smaak met vlees, vis of peulvruchten. Maak de saus dan wel met 3 kg soepgroenten. Vlees: meng op het einde 2 kg gebakken gehakt onder de saus. Vis: voeg 2 kg diepgevroren wokmix vis toe en laat 10 min. sudderen in de saus. Peulvruchten: roer op het einde 1.360 g kikkererwten (4 bokalen) onder de saus en laat even opwarmen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het knoflook fijn.

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Smelt de boter in een grote kookpot en bak het knoflook 1 à 2 min. glazig.

  6. Voeg de diepgevroren soepgroenten toe en laat ± 15 min. stoven op een zacht vuur. Roer af en toe.

  7. Verdeel ondertussen de bladerdeegpasteitjes over een bakplaat en verwarm 10 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Voeg de bloem toe aan de soepgroenten en verkruimel er de bouillonblokjes over. Overgiet met de melk en laat verder sudderen tot de saus lichtgebonden is. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Snij het dekseltje uit de bladerdeegpasteitjes en schep er de vol-au-vent in. Zet er het dekseltje weer op.

Tip

Breng deze basissaus eventueel verder op smaak met vlees, vis of peulvruchten. Maak de saus dan wel met 3 kg soepgroenten. Vlees: meng op het einde 2 kg gebakken gehakt onder de saus. Vis: voeg 2 kg diepgevroren wokmix vis toe en laat 10 min. sudderen in de saus. Peulvruchten: roer op het einde 1.360 g kikkererwten (4 bokalen) onder de saus en laat even opwarmen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 302 kcal
Vet 14.7 g
Koolhydraat 30.4 g
Eiwit 8.8 g

Bekijk het recept digitaal